What’s Your Quotation Quotient? #425

Published May 15-17, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”


A. A.A. Milne

B. Walt Disney

C. George Orwell


2. “Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”


A. Benjamin Disraeli

B. Jack Nicklaus

C. Whoopi Goldberg


3. “The success of a ghost story may be judged by its

thermometrical quality; if it sends a cold shiver

down one’s spine, it has done its job and done

it well.”


A. Edith Wharton

B. Beatrix Potter

C. Shirley Temple


4. “It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”


A. Sigmund Freud

B. Philip K. Dick

C. Dwight Eisenhower


5. “The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible.”


A. George Noory

B. James Madison

C. Albert Einstein


6. “A sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth.”


A. Roman Polanski

B. Bernie Sanders

C. F. Scott Fitzgerald


7. “The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”


A. John Kenneth Galbraith

B. Suze Orman

C. Nancy Reagan


8. “I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.”


A. Bob Woodward

B. Harry S. Truman

C. Stephen Hawking


9. “It is a good thing for an uneducated man to read books of quotations… The quotations when engraved upon the memory give you good thoughts.”


A. Winston Churchill

B. Roseanne Barr

C. Orville Wright


10. “Let us read and let us dance — two amusements that will never do any harm to the world.”


A. Mike Huckabee

B. Edgar Allan Poe

C. Voltaire



Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “The value of the average conversation could be enormously improved by the constant use of four simple words: ‘I do not know.'”

 –Andre Maurois, 1885-1967, was a French biographer, novelist and essayist.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s