Tag Archives: Otto von Bismarck

What’s Your QQ*? #397

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 2, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A vote is like a rifle: its usefulness depends upon the character of the user.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Charlton Heston

C. Jimmy Carter

 

2. “Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration.”

 

A. Gustav Mahler

B. Michael Jordan

C. Thomas Edison

 

3. “What is the use of a house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

 

A. Art Garfunkel

B. Henry David Thoreau

C. Al Gore

 

4. “Elections belong to the people. It’s their decision. If they decide to turn their back on the fire and burn their behinds, then they will just have to sit on their blisters.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Barbara Walters

C. Sanjay Gupta

 

5. “Come away, O human child!/ To the waters and the wild/ With a faery, hand in hand,/ For the world’s more full of weeping than you can understand.”

 

A. W. B. Yeats

B. Maya Angelou

C. Lewis Carroll

 

6. “What’s done to children, they will do to society.”

 

A. Art Linkletter

B. Marie Antoinette

C. Karl A. Menninger

 

7. “Politics hates a vacuum. If it isn’t filled with hope, someone will fill it with fear.”

 

A. Naomi Klein

B. Franklin D. Roosevelt

C. Neil Simon

 

8. “The only reason I would take up jogging is so that I could hear heavy breathing again.”

 

A. Fiorello LaGuardia

B. Erma Bombeck

C. Imelda Marcos

 

9. “Man is not the creature of circumstances, circumstances are the creatures of men. We are free agents, and man is more powerful than matter.”

 

A. Benjamin Harrison

B. Benjamin Netanyahu

C. Benjamin Disraeli

 

10. “People never lie so much as after a hunt, during a war, or before an election.”

 

A. Chris Christie

B. Otto von Bismarck

C. Mariah Carey

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “In reality, there is no such thing as not voting: you either vote by voting, or you vote by staying home and tacitly doubling the value of some Diehard’s vote.”  ― David Foster Wallace

 (Wallace, 1962-2008, was an American writer, best known for his novel “Infinite Jest.”)

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?'”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?