Tag Archives: William Shakespeare

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #432

 Published July 12, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Warren Buffett

B. Sholem Aleichem

C. Bernie Sanders

2. “Old age is like an airplane flying in a storm. Once you’re in it there’s nothing you can do.”

A. Golda Meir

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash.”

A. Sigmund Freud

B. Joel Osteen

C. Ben Stiller

4. “The only good thing to do with good advice is pass it on; it is never of any use to oneself.”

A. Oprah Winfrey

B. Laura Schlessinger

C. Oscar Wilde

5. “The easiest kind of relationship is with ten thousand people, the hardest is with one.”

A. Ringo Starr

B. Joan Baez

C. Neil deGrasse Tyson

6. “Poverty is uncomfortable; but 9 times out of 10 the best thing that can happen to a young man is to be tossed overboard and be compelled to sink or swim.”

A. Michael Phelps

B. Captain Ahab

C. James A. Garfield

7. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving.”

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lewis Carroll

C. Lindsey Graham

8. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Dennis Miller

B. Glenn Miller

C. Henry Miller

9. “Shall I compare thee to a summer’s day?”

A. John Steinbeck

B. William Shakespeare

C. Raúl Castro

10. “Conservative, n: A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal who wishes to replace them with others.”

A. Ted Cruz

B. Ambrose Bierce

C. Arnold Palmer

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The death of democracy is not likely to be an assassination from ambush. It will be a slow extinction from apathy, indifference, and undernourishment.”

– Robert Hutchins, 1899-1977, was president of the University of Chicago from 1929 to 1951.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #412

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 15, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “I hold the maxim no less applicable to public than to private affairs, that honesty is the best policy.”

 

A. George Washington

B. Bruce Jenner

C. Brian Williams

 

2. “There are more things in heaven and earth, Horatio,/ Than are dreamt of in your philosophy.”

 

A. C. S. Forester

B. Sam Smith

C. William Shakespeare

 

3. “Ask yourself whether you are happy, and you cease to be so.”

 

A. John Stuart Mill

B. Pharrell Williams

C. Hugh Hefner

 

4. “Humans are the only animals that have children on purpose with the exception of guppies, who like to eat theirs.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Abner Doubleday

C. Doris Day

 

5. “If a man be endowed with a generous mind, this is the best kind of nobility.”

 

A. David Letterman

B. Warren Buffett

C. Plato

 

6. “You know the oxygen masks on airplanes? I don’t think there’s really any oxygen. I think they’re just to muffle the screams.”

 

A. Rita Rudner

B. “Sully” Sullenberger

C. Mark Twain

 

7. “The measure of mental health is the disposition to find good everywhere.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Ralph Waldo Emerson

C. Davis Love III

 

8. “Three things too much, and three too little are pernicious to man: to speak much, and know little; to spend much, and have little; to presume much, and be worth little.”

 

A. Martin Luther King, Jr.

B. Joe Namath

C. Miguel de Cervantes

 

9. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving: To reach the port of heaven, we must sail sometimes with the wind and sometimes against it – but we must sail, and not drift, nor lie at anchor.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lemony Snicket

C. Ulysses S. Grant

 

10. “Whenever I hear anyone arguing for slavery, I feel a strong impulse to see it tried on him personally.”

 

A. Ava DuVernay

B. Abraham Lincoln

C. Thomas Jefferson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“When you realize that no one really knows what they are doing and that everyone is doing the best they can according to their own level of consciousness, life gets a lot easier.” – Bruno Cavaleiro

 (The identity of Cavaleiro is unclear.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?