What’s Your QQ*? #412


(Interactive version published February 15, 2015 at Montereyherald.com.)


1. “I hold the maxim no less applicable to public than to private affairs, that honesty is the best policy.”


A. George Washington

B. Bruce Jenner

C. Brian Williams


2. “There are more things in heaven and earth, Horatio,/ Than are dreamt of in your philosophy.”


A. C. S. Forester

B. Sam Smith

C. William Shakespeare


3. “Ask yourself whether you are happy, and you cease to be so.”


A. John Stuart Mill

B. Pharrell Williams

C. Hugh Hefner


4. “Humans are the only animals that have children on purpose with the exception of guppies, who like to eat theirs.”


A. P. J. O’Rourke

B. Abner Doubleday

C. Doris Day


5. “If a man be endowed with a generous mind, this is the best kind of nobility.”


A. David Letterman

B. Warren Buffett

C. Plato


6. “You know the oxygen masks on airplanes? I don’t think there’s really any oxygen. I think they’re just to muffle the screams.”


A. Rita Rudner

B. “Sully” Sullenberger

C. Mark Twain


7. “The measure of mental health is the disposition to find good everywhere.”


A. Rodney Dangerfield

B. Ralph Waldo Emerson

C. Davis Love III


8. “Three things too much, and three too little are pernicious to man: to speak much, and know little; to spend much, and have little; to presume much, and be worth little.”


A. Martin Luther King, Jr.

B. Joe Namath

C. Miguel de Cervantes


9. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving: To reach the port of heaven, we must sail sometimes with the wind and sometimes against it – but we must sail, and not drift, nor lie at anchor.”


A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lemony Snicket

C. Ulysses S. Grant


10. “Whenever I hear anyone arguing for slavery, I feel a strong impulse to see it tried on him personally.”


A. Ava DuVernay

B. Abraham Lincoln

C. Thomas Jefferson



Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“When you realize that no one really knows what they are doing and that everyone is doing the best they can according to their own level of consciousness, life gets a lot easier.” – Bruno Cavaleiro

 (The identity of Cavaleiro is unclear.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s