Tag Archives: James Madison

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #340

*Quotation Quotient

  (Published September 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Man is a strange animal, he doesn’t like to read the handwriting on the wall until his back is up against it.”

A. Adlai Stevenson

B. Aaron Burr

C. Garfield

2. “Out, damned spot! out, I say!”

A. Dick and Jane

B. William Shakespeare

C. Edgar Allan Poe

3. “I’d rather laugh with the sinners than cry with the saints, sinners are much more fun.”

A. Billy Joel

B. Billy Ray Cyrus

C. Billy Crystal

4. “The only way to achieve a practical, livable peace in a world of competing nations is to take the profit out of war. ”

A. John Muir

B. Henry Kissinger

C. Richard Nixon

5. “The fact is always obvious much too late, but the most singular difference between happiness and joy is that happiness is a solid and joy a liquid.”

A. Madam Curie

B. J.D. Salinger

C. Joe Scarborough

6. “People used to complain that selling a president was like selling a bar of soap. But when you buy soap, at least you get the soap. In this campaign you just get two guys telling you they really value cleanliness.”

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Brooks

7. “Good breeding consists of concealing how much we think of ourselves and how little we think of the other person.”

A. Mark Twain

B. Jane Smiley

C. Carl Sandburg

8. “The means of defense against foreign danger historically have become instruments of tyranny at home.”

A. Al Capone

B. Lindsey Graham

C. James Madison

9. “My heart is singing for joy this morning! A miracle has happened! The light of understanding has shone upon my little pupil’s mind, and behold, all things are changed!”

A. Angelo Dundee

B. Anne Sullivan

C. Maria Montessori

10. “Mothers all want their sons to grow up to be president, but they don’t want them to become politicians in the process.”

A. John F. Kennedy

B. Barbara Bush

C. Judy Garland

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“What’s society going to be like when the kids today are phenomenally good at text messaging and spend a huge amount of on-screen time, but have never gone bowling together?” — Clifford Stoll

(Stoll is an American astronomer and technology critic. He is speaking at the Authors & Ideas Festival in Pebble Beach this weekend.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #297

Published December 2, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“In Beverly Hills…they don’t throw their garbage away. They make it into television shows.” (Quote #8)

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The secret of dealing successfully with a child is not to be its parent.” – Mell Lazarus

 (Lazarus is the creator of the comic strips, “Miss Peach” and “Mama.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes