Tag Archives: Henry Miller

What’s Your Quotation Quotient? #442

Published September 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.”

 

A. Oscar Wilde

B. Ross Perot

C. James Dean

 

2. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put foundations under them.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Mick Jagger

C. Davy Crockett

 

3. “Poetry is the opening and closing of the door, leaving those who look through to guess about what was seen during a moment.”

 

A. Carl Sagan

B. Carl Jung

C. Carl Sandburg

 

4. “Football combines the two worst features of American life: violence and committee meetings.”

 

A. Joe Namath

B. George Will

C. James Naismith

 

5. “If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people.”

 

A. Confucius

B. Ted Cruz

C. Ulysses S. Grant

 

6. “Wise people, though all laws were abolished, would lead the same life.”

 

A. Chris Christie

B. Aristophanes

C. Sir Edmund Hillary

 

7. “I feel so much the continual death of everything and everybody, and have so learned to reconcile myself to it, that the final and official end loses most of its impressiveness.”

 

A. George Santayana

B. Bruce Springsteen

C. Gerald Ford

 

8. “You can say any foolish thing to a dog, and the dog will give you a look that says, ‘My God, you’re right! I never would’ve thought of that!'”

 

A. Chiang Kai-shek

B. Dennis Mitchell

C. Dave Barry

 

9. “When the creative urge seizes one – at least, such is my experience – one become creative in all directions at once.”

 

A. Henry Ford

B. Henry Miller

C. Henry Cowell

 

10. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Roger Goodell

B. Friedrich Nietzsche

C. Gene Autry

 

 

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Action without study is fatal. Study without action is futile.”

~ Mary Ritter Beard, 1876-1958 was an American historian and women’s rights advocate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #432

 Published July 12, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Warren Buffett

B. Sholem Aleichem

C. Bernie Sanders

2. “Old age is like an airplane flying in a storm. Once you’re in it there’s nothing you can do.”

A. Golda Meir

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash.”

A. Sigmund Freud

B. Joel Osteen

C. Ben Stiller

4. “The only good thing to do with good advice is pass it on; it is never of any use to oneself.”

A. Oprah Winfrey

B. Laura Schlessinger

C. Oscar Wilde

5. “The easiest kind of relationship is with ten thousand people, the hardest is with one.”

A. Ringo Starr

B. Joan Baez

C. Neil deGrasse Tyson

6. “Poverty is uncomfortable; but 9 times out of 10 the best thing that can happen to a young man is to be tossed overboard and be compelled to sink or swim.”

A. Michael Phelps

B. Captain Ahab

C. James A. Garfield

7. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving.”

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lewis Carroll

C. Lindsey Graham

8. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Dennis Miller

B. Glenn Miller

C. Henry Miller

9. “Shall I compare thee to a summer’s day?”

A. John Steinbeck

B. William Shakespeare

C. Raúl Castro

10. “Conservative, n: A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal who wishes to replace them with others.”

A. Ted Cruz

B. Ambrose Bierce

C. Arnold Palmer

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The death of democracy is not likely to be an assassination from ambush. It will be a slow extinction from apathy, indifference, and undernourishment.”

– Robert Hutchins, 1899-1977, was president of the University of Chicago from 1929 to 1951.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #414

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published March 1, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “Break the monotony. Do something strange and extravagant!”

 

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “Friendship is born at that moment when one man says to another: ‘What! You too? I thought that no one but myself . . .’”

 

A. C.S. Lewis

B. J.K. Rowling

C. R.J. Reynolds

 

3. “There’s only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I’ll get married again.”

 

A. Henry VIII

B. Clint Eastwood

C. Lady Gaga

 

4. “A government which robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”

 

A. Paul Simon

B. George Bernard Shaw

C. Charles Dickens

 

5. “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

 

A. Mickey Mantle

B. John Kerry

C. Oscar Wilde

 

6. “War is an instrument entirely inefficient toward redressing wrong;

and multiplies, instead of indemnifying losses.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Chris Kyle

C. Genghis Khan

 

7. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

 

A. Henry Miller

B. Dennis Miller

C. Stephanie Miller

 

8. “Mass demand has been created almost entirely through

the development of advertising.”

 

A. Calvin Coolidge

B. Don Draper

C. Marco Polo

 

9. “Every man is guilty of all the good he did not do.”

 

A. Charles Manson

B. Voltaire

C. Alexander Hamilton

 

10. “There is a race between mankind and the universe. Mankind is trying to build bigger, better, faster, and more foolproof machines. The universe is trying to build bigger, better, and faster fools. So far the universe is winning.”

 

A. Stephen Hawking

B. Benedict Cumberbatch

C. Albert Einstein

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “As novices, we think we’re entirely responsible for the way people treat us. I have long since learned that we are responsible only for the way we treat people.”- Rose Wilder Lane

 (Lane, 1886-1968, the daughter of Laura Ingalls Wilder, was a writer and libertarian theorist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #395

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 19, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.”

 

A. Pete Seeger

B. Abraham Maslow

C. Gerald Ford

 

2. “Make wars unprofitable and you make them impossible.”

 

A. Dick Cheney

B. Gene Autry

C. A. Philip Randolph

 

3. “Sometime they’ll give a war and nobody will come.”

 

A. John McCain

B. Carl Sandburg

C. Peyton Manning

 

4. “Life is a disease; and the only difference between one another is the stage of the disease at which he lives”

 

A. George Takei

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

5. “’Tis an ill cook that cannot lick his own fingers.”

 

A. Colonel Sanders

B. Rachael Ray

C. William Shakespeare

 

6. “We do not talk – we bludgeon one another with facts and theories gleaned from cursory readings of newspapers, magazines and digests.”

 

A. George Will

B. Henry Miller

C. Thomas Paine

 

7. “There are more criminals out of jail than in jail, the only difference is that the majority of those who are out, are such skillful criminals that they know how to keep themselves out.”
A. Marcus Garvey

B. Mandy Patinkin

C. J.P. Morgan

 

8. “She got her looks from her father. He’s a plastic surgeon.”

 

A. Pamela Anderson

B. Maria Callas

C. Groucho Marx

 

9. “No verse can give pleasure for long, nor last, that is written by drinkers of water.”

 

A. Horace

B. Robert Frost

C. Dean Martin

 

10. “Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.”

 

A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Love and time, those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.”  ― Gary Jennings

 (Jennings, 1928-1999, was an American author of adult and children’s books.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz