What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”


A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney


2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”


A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg


3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”


A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster


4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”


A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost


5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”


A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine


6. “This above all: To thine own self, be true.”


A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell


7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”


A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks


8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”


A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy


9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”


A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo


10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”


A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain



Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings


(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s