Tag Archives: Thomas Paine

What’s Your QQ*? #420

(Published April 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “The world has enough for everyone’s need, but not enough for everyone’s greed.”

 

A. King Midas

B. Mahatma Gandhi

C. Mitt Romney

 

2. “I love tranquil solitude / And such society / As is quiet, wise, and good.”

 

A. Percy Bysshe Shelley

B. George Harrison

C. Allen Ginsberg

 

3. “It is better to fail in originality than to succeed in imitation.”

 

A. Herman Melville

B. Herman Cain

C. Herman Munster

 

4. “By faithfully working eight hours a day you may eventually get to be boss and work twelve hours a day.”

 

A. Joseph McCarthy

B. Muhammad Ali

C. Robert Frost

 

5. “Society in every state is a blessing, but Government, even in its best state, is a necessary evil; in its worst state, an intolerable one.”

 

A. Jeff Bezos

B. Hillary Clinton

C. Thomas Paine

 

6. “This above all: To thine own self, be true.”

 

A. Joe Namath

B. William Shakespeare

C. Bertrand Russell

 

7. “We pick politicians by how they look on TV and Miss America on where she stands on the issues. Isn’t that a little backwards?”

 

A. Jay Leno

B. Isaac Newton

C. Bert Parks

 

8. “All happy families are alike; each unhappy family is unhappy in its own way.”

 

A. Marsha Brady

B. Jerry Brown

C. Leo Tolstoy

 

9. “I believe there are more instances of the abridgment of the freedom of the people by gradual and silent encroachments of those in power, than by violent and sudden usurpations.”

 

A. Joe Biden

B. James Madison

C. Greta Garbo

 

10. “Good friends, good books, and a sleepy conscience: this is the ideal life.”

 

A. Carl Jung

B. Rand Paul

C. Mark Twain

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Advice is like kissing: it costs nothing and is a pleasant thing to do.”

–Josh Billings

 

(Billings, 1818-1885, was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw. Billings died in Monterey, CA, as chronicled by John Steinbeck in Chapter 12 of “Cannery Row.”) 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #406

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

 

A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock

 

2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”

 

A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong

 

3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”

 

A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane

 

4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”

 

A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman

 

5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”

 

A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost

 

6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”

 

A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle

 

7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”

 

A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius

 

8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”

 

A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike

 

9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”

 

A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas

 

10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”

 

A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #384

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 3, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Many a true word is spoken in jest.”

 

A. Johnny Carson

B. Geoffrey Chaucer

C. Che Guevara

 

2. “These are the times that try men’s souls: The summer soldier and the sunshine patriot will, in this crisis, shrink from the service of his country; but he that stands by it now, deserves the love and thanks of man and woman.”

 

A. Abraham Lincoln

B. John Hancock

C. Thomas Paine

 

3. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Buster Posey

C. Bill O’Reilly

 

4. “When meditating over a disease, I never think of finding a remedy for it, but, instead a means of preventing it.”

 

A. Bill Gates

B. Louis Pasteur

C. Doogie Howser

 

5. “All that we see or seem/ Is but a dream within a dream.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Sigmund Freud

C. Carrie Underwood

 

6. “You may say I’m a dreamer/ But I’m not the only one.”

 

A. Ringo Starr

B. Bruno Mars

C. John Lennon

 

7. “I have sacrificed everything in my life that I consider precious to advance the political career of my husband.”

 

A. Hillary Clinton

B. Pat Nixon

C. Sarah Palin

 

8. “The price of apathy towards public affairs is to be ruled by evil men.”

 

A. Milton Berle

B. Plato

C. John Boehner

 

9. “One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.”

 

A. J.R.R. Tolkien

B. J.D. Salinger

C. J.K. Rowling

 

10. “If God were alive today, He’d be an atheist.”

 

A. Billy Graham

B. Franklin D. Roosevelt

C. Kurt Vonnegut

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Pretend that every single person you meet has a sign around his or her neck that says ‘Make Me Feel Important.’ Not only will you succeed in sales, you will succeed in life.” – Mary Kay Ash

 (Ash, 1918-2001, founded Mary Kay Cosmetics.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #342

*Quotation Quotient

  (Published October 13, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “To argue with a man who has renounced the use and authority of reason, and whose philosophy consists in holding humanity in contempt, is like administering medicine to the dead, or endeavoring to convert an atheist by scripture.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Thomas Paine

C. Bill Murray

2. “I thank God for my handicaps. For through them, I have found myself, my work and my God.”

A. Helen Keller

B. Stephen Hawking

C. Larry Flynt

 3. “What light through yonder window breaks?/ It is the east, and Juliet is the sun.”

A. William Shakespeare

B. Margaret Thatcher

C. Galileo Galilei

4. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. Rudolph Hess

B. Frank Lloyd Wright

C. H.L. Mencken

5. “Nobody, as long as he moves about among the chaotic currents of life, is without trouble.”

A. Carl Jung

B. Humphrey Bogart

C. Dr. Drew Pinsky

6. “There is one thing about being President — nobody can tell you when to sit down.”

A. Mitt Romney

B. Thomas Jefferson

C. Dwight Eisenhower

7. “There is much to be said in favour of modern journalism. By giving us the opinions of the uneducated, it keeps us in touch with the ignorance of the community.”

A. Scarlett Johansson

B. Oscar Wilde

C. Anderson Cooper

8. “Sickness is a belief, which must be annihilated by the divine Mind.”

A. Mary Baker Eddy

B. Tom Cruise

C. Dr. Oz

9. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Richard Simmons

B. John Kerry

C. Mark Twain

10. “We have just enough religion to make us hate, but not enough to make us love one another.”

A. Jonathan Livingston Seagull

B. Jonathan Winters

C. Jonathan Swift

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A good scare is worth more to a man than good advice.” –

Edward W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was an American author and editor.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?