Tag Archives: John Stuart Mill

What’s Your QQ*? #412

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 15, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “I hold the maxim no less applicable to public than to private affairs, that honesty is the best policy.”

 

A. George Washington

B. Bruce Jenner

C. Brian Williams

 

2. “There are more things in heaven and earth, Horatio,/ Than are dreamt of in your philosophy.”

 

A. C. S. Forester

B. Sam Smith

C. William Shakespeare

 

3. “Ask yourself whether you are happy, and you cease to be so.”

 

A. John Stuart Mill

B. Pharrell Williams

C. Hugh Hefner

 

4. “Humans are the only animals that have children on purpose with the exception of guppies, who like to eat theirs.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Abner Doubleday

C. Doris Day

 

5. “If a man be endowed with a generous mind, this is the best kind of nobility.”

 

A. David Letterman

B. Warren Buffett

C. Plato

 

6. “You know the oxygen masks on airplanes? I don’t think there’s really any oxygen. I think they’re just to muffle the screams.”

 

A. Rita Rudner

B. “Sully” Sullenberger

C. Mark Twain

 

7. “The measure of mental health is the disposition to find good everywhere.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Ralph Waldo Emerson

C. Davis Love III

 

8. “Three things too much, and three too little are pernicious to man: to speak much, and know little; to spend much, and have little; to presume much, and be worth little.”

 

A. Martin Luther King, Jr.

B. Joe Namath

C. Miguel de Cervantes

 

9. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving: To reach the port of heaven, we must sail sometimes with the wind and sometimes against it – but we must sail, and not drift, nor lie at anchor.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lemony Snicket

C. Ulysses S. Grant

 

10. “Whenever I hear anyone arguing for slavery, I feel a strong impulse to see it tried on him personally.”

 

A. Ava DuVernay

B. Abraham Lincoln

C. Thomas Jefferson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“When you realize that no one really knows what they are doing and that everyone is doing the best they can according to their own level of consciousness, life gets a lot easier.” – Bruno Cavaleiro

 (The identity of Cavaleiro is unclear.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #391

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Our doubts are traitors,/  and make us lose the good we oft might win,/ by fearing to attempt.”

 

A. Leonard Cohen

B. Tom Hanks

C. William Shakespeare

 

2. “The function of education is to teach one to think intensively and to think critically. Intelligence plus character – that is the goal of true education.”

 

A. Thomas Edison

B. Gabe Kotter

C. Martin Luther King, Jr.

 

3. “The true, strong, and sound mind is the mind that can embrace equally great things and small.”

 

A. Samuel Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Dwayne Johnson

 

4. “It is easy to be brave from a safe distance.”

 

A. Hercules

B. Pharrell

C. Aesop

 

5. “A man may be a fool and not know it, but not if he is married.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. H.L. Mencken

C. John Kerry

 

6. “The horror of wedlock, the most appalling, the most loathsome of all the bonds humankind has devised for its own discomfort and degradation.”

 

A. Marquis de Sade

B. Bill Mahr

C. Mamie Eisenhower

 

7. “Love and marriage, love and marriage/ Go together like a horse and carriage/ This I tell you brother/ You can’t have one without the other.”

 

A. Bob Marley

B. Sammy Cahn

C. Johnny Cash

 

8. “People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.”

 

A. George Clooney

B. George Harrison

C. George Bernard Shaw

 

9. “It is the habit of mankind to mistake familiarity for accurate knowledge.”

 

A. Jim Rockford

B. John Stuart Mill

C. Hippocrates

 

10. “I stand for the square deal. But when I say that I am for a square deal, I mean not merely that I stand for fair play under the present rules of the game, but that I stand for having the rules changed so as to work for a more substantial equality of opportunity and of reward for equally good service.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin D. Roosevelt

C. Abraham Lincoln

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We hate some persons because we do not know them; and we will not know them because we hate them.” ― Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1892, was an English cleric and writer.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #389

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 7, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Jerry Brown

C. Mark Twain

 

2. “Always be a first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.”

 

A. Judy Garland

B. Frank Sinatra Jr.

C. Kim Jong-un

 

3. “I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than in attempting to satisfy them.”

 

A. John Stuart Mill

B. Jon Stewart

C. Martha Stewart

 

4. “Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.”

 

A. Oprah Winfrey

B. W.C. Fields

C. Jacques Cousteau

 

5. “The poor object to being governed badly, while the rich object to being governed at all.”

 

A. Snoop Dogg

B. Charles Koch

C. G.K. Chesterton

 

6. “By all means marry; if you get a good wife, you’ll become happy; if you get a bad one, you’ll become a philosopher.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Socrates

C. Cliff Claven

 

7. “You can’t start a fire without a spark.”

 

A. Smokey Bear

B. Bruce Springsteen

C. Jim Morrison

 

8. “A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life depend on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received.”

 

A. Albert Einstein

B. John Wayne

C. Chris Christie

 

9. “A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.”

 

A. Roseanne Barr

B. Ingrid Bergman

C. Gene Simmons

 

10. “Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.”

 

A. Dalai Lama

B. Salvador Dalí

C. Dolly Parton

 

 

 Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A man has made at least a start on discovering the meaning of human life when he plants shade trees under which he knows full well he will never sit.”   ― D. Elton Trueblood

 (Trueblood, 1900-1994, was an American Quaker author, educator, and theologian.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?