Tag Archives: W. C. Fields

What’s Your QQ*? #374

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 25, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “It doesn’t take a hero to order men into battle. It takes a hero to be one of those men who goes into battle.”

A. Norman Schwarzkopf

B. Betty White

C. Dick Cheney

 

2. “I never drink water because of the disgusting things that fish do in it.”

A. David Hasselhoff

B. Eleanor Roosevelt

C. W. C. Fields

 

3. “One of the hardest things in life is having words in your heart that you can’t utter.”

A. Donald Sterling

B. Gomer Pyle

C. James Earl Jones

 

4. “The fundamental cause of trouble in the world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”

A. Forrest Gump

B. Bertrand Russell

C. Stephen Hawking

 

5. “Turn on, tune in, drop out.”

A. “Squeaky” Fromme

B. Timothy Leary

C. Casey Kasem

 

6. “There is a fifth dimension, beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is in the middle ground between light and shadow, between science and superstition.”

A. Rod Serling

B. Alfred Hitchcock

C. Neil deGrasse Tyson

 

7. “If you are neutral in situations of injustice, you have already chosen the side of the oppressor.”

A. Vladimir Putin

B. Desmond Tutu

C. Jeb Bush

 

8. “What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Lauren

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Cows are my passion. What I have ever sighed for has been to retreat to a Swiss farm, and live entirely surrounded by cows -and china.”

A. Charles Dickens

B. Mao Zedong

C. Adam Sandler

 

10. “I only regret that I have but one life to lose for my country.”

A. Abraham Lincoln

B. Nathan Hale

C. Paul Revere

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Patriotism consists not in waving the flag, but in striving that our country shall be righteous as well as strong.” – James Bryce

 (Bryce, 1838-1922, was a British historian, politician. and ambassador to the United States.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #368

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 13, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Hitch your wagon to a star.”

A. Jiminy Cricket

B. Ward Bond

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “I only like two kinds of men, domestic and imported.”

A. Taylor Swift

B. Judy Garland

C. Mae West

 

3. “You see things; and you say, ‘Why?’ But I dream things that never were; and I say, ‘Why not?'”

A. George Bernard Shaw

B. Jules Verne

C. Davy Crockett

 

4. “If you want to make enemies, try to change something.”

A. Harry Houdini

B. Woodrow Wilson

C. Barack Obama

 

5. “There is many a boy here today who looks on war as all glory, but, boys, it is all hell.”

A. Mahatma Gandhi

B. Geronimo

C. William Tecumseh Sherman

 

6. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Arthur Treacher

C. William Shakespeare

 

7. “I dream my painting and I paint my dream.”

A. George W. Bush

B. Vincent van Gogh

C. Oliver Cromwell

 

8. “Hell, I never vote for anybody, I always vote against.”

A. Rush Limbaugh

B. Frank Underwood

C. W.C. Fields

 

9. “I have the consolation of having added nothing to my private fortune during my public service, and of retiring with hands clean as they are empty.”

A. Thomas Jefferson

B. Bill Clinton

C. Jascha Heifetz

 

10. “We do not have to visit a madhouse to find disordered minds; our planet is the mental institution of the universe.”

A. Jack Nicholson

B. David Letterman

C. Johann Wolfgang von Goethe

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“I do not wish them [women] to have power over men; but over themselves.― Mary Wollstonecraft

 (Wollstonecraft, 1759-1797, was an English writer and feminist philosopher.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #262

Published March 25, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 “Children are unpredictable. You never know what inconsistency they’re going to catch you in next.”  – Franklin P. Jones

 (Jones, 1908-1980, wrote the humorous column, “Put It This Way,” for the Saturday Evening Post during the 1940s and 50s.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #261

Published March 18, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The foolish man seeks happiness in the distance, the wise grows it under his feet.” – James Oppenheim

 (Oppenheimer, 1882-1932, was a poet, novelist, and editor.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations