What’s Your Quotation Quotient? #436

Published August 9, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”


A. Milton Friedman

B. Friedrich Nietzsche

C. Sitting Bull


2. “Everybody’s got to believe in something. I believe I’ll have another beer.”


A. Deepak Chopra

B. Joseph Coors

C. W.C. Fields


3. “It is not length of Life, but depth of life.”


A. Ralph Waldo Emerson

B. James Cameron

C. Raúl Castro


4. “I have strong feelings about gun control. If there’s a gun around, I want to be controlling it.”


A. John Dillinger

B. Jimmy Carter

C. Clint Eastwood


5. “Anybody can become angry, that is easy; but to be angry with the right person, and to the right degree, and at the right time, for the right purpose, and in the right way, that is not within everybody’s power and is not easy.”


A. Al Jolson

B. Aristotle

C. Harry Potter


6. “This recipe is certainly silly. It says to separate two eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

A. Gracie Allen

B. Stephen Hawking

C. Amy Schumer


7. “To be a human being is to be in a state of tension between your appetites and your dreams, and the social realities around you and your obligations to your fellow man.”


A. John Wayne

B. John Oliver

C. John Updike


8. “You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.”


A. Peter Pan

B. Pocahontas

C. Aladdin


9. “Every day people are straying away from the church and back to God.”


A. Emily Dickinson

B. Joel Osteen

C. Lenny Bruce


10. “The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.”


A. Tom Brady

B. Tom Clancy

C. Tom Cruise


Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

—Charlotte Whitton, 1896-1975, was the first female mayor of a major city in Canada (Ottowa).









Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s