Tag Archives: Ingrid Bergman

What’s Your QQ*? #389

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 7, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Jerry Brown

C. Mark Twain

 

2. “Always be a first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.”

 

A. Judy Garland

B. Frank Sinatra Jr.

C. Kim Jong-un

 

3. “I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than in attempting to satisfy them.”

 

A. John Stuart Mill

B. Jon Stewart

C. Martha Stewart

 

4. “Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.”

 

A. Oprah Winfrey

B. W.C. Fields

C. Jacques Cousteau

 

5. “The poor object to being governed badly, while the rich object to being governed at all.”

 

A. Snoop Dogg

B. Charles Koch

C. G.K. Chesterton

 

6. “By all means marry; if you get a good wife, you’ll become happy; if you get a bad one, you’ll become a philosopher.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Socrates

C. Cliff Claven

 

7. “You can’t start a fire without a spark.”

 

A. Smokey Bear

B. Bruce Springsteen

C. Jim Morrison

 

8. “A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life depend on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received.”

 

A. Albert Einstein

B. John Wayne

C. Chris Christie

 

9. “A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.”

 

A. Roseanne Barr

B. Ingrid Bergman

C. Gene Simmons

 

10. “Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.”

 

A. Dalai Lama

B. Salvador Dalí

C. Dolly Parton

 

 

 Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A man has made at least a start on discovering the meaning of human life when he plants shade trees under which he knows full well he will never sit.”   ― D. Elton Trueblood

 (Trueblood, 1900-1994, was an American Quaker author, educator, and theologian.)

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #343

*Quotation Quotient

  (Published October 20, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The beaches are clean where once they festered with fish guts and flies. The canneries which once put up a sickening stench are gone, their places filled with restaurants, antique shops and the like. They fish for tourists now, not pilchards, and that species they are not likely to wipe out.”

A. Clint Eastwood

B. John Steinbeck

C. Robert Louis Stevenson

2. “He was a self-made man who owed his lack of success to nobody.”

A. Drew Barrymore

B. Christopher Columbus

C. Joseph Heller

3. “Health is the state about which medicine has nothing to say.”

A. W.H. Auden

B. Kim Kardashian

C. Henry Cabot Lodge

4. “Power is always gradually stealing away from the many to the few, because the few are more vigilant and consistent; it still contracts to a smaller number, till in time it centers in a single person.”

A. Lyndon Johnson

B. Samuel Johnson

C. Magic Johnson

5. “The paradox of courage is that a man must be a little careless of his life even in order to keep it.”

A. Gilbert K. Chesterton

B. Evel Knievel

C. Rube Goldberg

6. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Harry S. Truman

B. Wolfgang Puck

C. Dwight D. Eisenhower

7.  “A man always has two reasons for what he does–a good one, and the real one.”

A. Wayne Gretzky

B. Dagwood Bumstead

C. J.P. Morgan

8. “When I was born I was so surprised I didn’t talk for a year and a half.”

A. Marcel Marceau

B. Gracie Allen

C. Spiro Agnew

9. “Play it once, Sam. For old times’ sake.”

A. Dustin Hoffman

B. Kirstie Alley

C. Ingrid Bergman

10. “School is about two parts ABCs to fifty parts ‘Where Do I Stand in the Great Pecking Order of Humankind.'”

A. Barbara Kingsolver

B. Barbara Boxer

C. Barbara Stanwyck

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Goodness does not more certainly make men happy than happiness makes them good.” – Walter Savage Landor

(Landor, 1775-1864, was an English writer and poet.)

 

 


 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ?* #332

*Quotation Quotient

  (Published August 4, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

A. Billy Barty

B. Neil Diamond

C. Maya Angelou

2. “As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

A. Lindsay Lohan

B. Nelson Mandela

C. Bradley Manning

3. “I was so self -conscious, every time football players went into a huddle, I thought they were talking about me.”

A. Jackie Mason

B. William Rehnquist

C. Pat Summerall

4. “Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.”

A. Carl Yastrzemski

B. Carl Cherry

C. Carl Jung

5. “It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

A. Andrew Sullivan

B. Winston Churchill

C. Joseph Stalin

6. “I am not young enough to know everything.”

A. Oscar Wilde

B. Humphrey Bogart

C. Lisa Kudrow

7. “Happiness is good health and a bad memory.”

A. Ricky Ricardo

B. Leonardo da Vinci

C. Ingrid Bergman

8. “My success has depended wholly on putting things over on people, so I’m not sure that I’m that great a role model. I am, however, an experton pretending to be an expert on pretending to be an expert.”

A. Meryl Streep

B. Bill O’Reilly

C. Peyton Manning

9. “God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time.”

A. Anthony Weiner

B. Robin Williams

C. Jonas Salk

10. “If we weren’t all crazy we would go insane.”

A. Abraham Maslow

B. Sirhan Sirhan

C. Jimmy Buffett

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “We have to get it into our heads once and for all that we cannot settle disputes by eliminating human beings.” – Jeannette Rankin

 (Rankin, 1880-1973, from Montana, was the first woman in the U.S. Congress, and a lifelong pacifist. She died in Carmel.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?