Tag Archives: Jack Kerouac

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #410

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 1, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Life is a long lesson in humility.”

 

A. Donald Trump

B. Marco Polo

C. James M. Barrie

 

2. “Laurel and Hardy, that’s John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King, Jr. and Kennedy and Gandhi got shot.”

 

A. John Legend

B. John Lennon

C. John Travolta

 

3. “Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.”

 

A. Jack Kerouac

B. Chevy Chase

C. Millard Fillmore

 

4. “And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. Joseph Stalin

C. Edgar Allan Poe

 

5. “I love mankind … it’s people I can’t stand!!”

 

A. Garfield

B. Charles Schulz

C. Abraham Lincoln

 

6. “When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? It is because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence.”

 

A. J. Krishnamurti

B. O. Henry

C. R. Kelly

 

7. “Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal.”

 

A. Bill Belichick

B. Ozzy Osbourne

C. Albert Camus

 

8. “Airline hostesses show you how to use a seatbelt in case you haven’t been in a car since 1965.”

 

A. Jerry Seinfeld

B. Mark Twain

C. Mario Andretti

 

9. “Government is actually the worst failure of civilized man. There has never been a really good one, and even those that are most tolerable are arbitrary, cruel, grasping and unintelligent.”

 

A. Bill Clinton

B. Pete Carroll

C. H. L. Mencken

 

10. “That’s the biggest gap in sports, the difference between the winner and the loser of the Super Bowl.”

A. Steve Jobs

B. John Madden

C. O.J. Simpson

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTES:

 “I’d run over my own mother to win the Super Bowl” – Washington Redskins guard Russ Grimm (Super Bowl XVIII)

 “I’d run over Russ Grimm’s mother to win the Super Bowl, too” – L. A. Raiders linebacker Matt Millen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?