What’s Your QQ*? #389


(Published September 7, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”


A. Margaret Thatcher

B. Jerry Brown

C. Mark Twain


2. “Always be a first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.”


A. Judy Garland

B. Frank Sinatra Jr.

C. Kim Jong-un


3. “I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than in attempting to satisfy them.”


A. John Stuart Mill

B. Jon Stewart

C. Martha Stewart


4. “Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.”


A. Oprah Winfrey

B. W.C. Fields

C. Jacques Cousteau


5. “The poor object to being governed badly, while the rich object to being governed at all.”


A. Snoop Dogg

B. Charles Koch

C. G.K. Chesterton


6. “By all means marry; if you get a good wife, you’ll become happy; if you get a bad one, you’ll become a philosopher.”


A. Mark Zuckerberg

B. Socrates

C. Cliff Claven


7. “You can’t start a fire without a spark.”


A. Smokey Bear

B. Bruce Springsteen

C. Jim Morrison


8. “A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life depend on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received.”


A. Albert Einstein

B. John Wayne

C. Chris Christie


9. “A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.”


A. Roseanne Barr

B. Ingrid Bergman

C. Gene Simmons


10. “Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.”


A. Dalai Lama

B. Salvador Dalí

C. Dolly Parton



 Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce



 “A man has made at least a start on discovering the meaning of human life when he plants shade trees under which he knows full well he will never sit.”   ― D. Elton Trueblood

 (Trueblood, 1900-1994, was an American Quaker author, educator, and theologian.)




Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s