Tag Archives: Marilyn Monroe

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

MISATTRIBUTED WELL-KNOWN QUOTATIONS

My presentation at SkeptiCamp Monterey, January 2, hosted by the Monterey County Skeptics and the Humanists Association of the Monterey Bay Area.

SkeptiCamp Monterey 2016

Leave a comment

Filed under quotations, quotes

What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  – Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #316

*Quotation Quotient

  (Published April 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never go to a doctor whose office plants have died.”

A. C. Everett Koop

B. Don Draper

C. Erma Bombeck

2. “If the facts don’t fit the theory, change the facts.”

A. Rick Pitino

B. Albert Einstein

C. Sean Hannity

3. “Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?”

A. Ralph Waldo Emerson

B. Kate Middleton

C. Emily Dickinson

4. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Wolfgang Puck

B. Bill Clinton

C. Harry S. Truman

5. “I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society.”

A. Mel Brooks

B. Warren G. Harding

C. Henry David Thoreau

6. “Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

A. Hugh Hefner

B. Jimmy Choo

C. Marilyn Monroe

7. “Ninety-eight percent of the adults in this country are decent, hard-working, honest Americans. It’s the other lousy two percent that get all the publicity. But then–we elected them. ”

A. Abraham Lincoln

B. Lily Tomlin

C. Brian Williams

8. “We’ll always have Paris.”

A. Humphrey Bogart

B. Barron Hilton

C. Charles de Gaulle

9. “Go into the street and give one man a lecture on morality and another a shilling, and see which will respect you most.”

A. Samuel Johnson

B. Samuel Jackson

C. Samuel Clemens

10. “If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman.”

A. Donald Trump

B. Margaret Thatcher

C. Barbara Walters

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Humor is merely tragedy standing on its head with its pants torn.” – Irvin S. Cobb

 (Cobb, 1876-1944, was an American author, journalist, and humorist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?