Tag Archives: Humphrey Bogart

What’s Your QQ*? #402

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 7, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “We all live with the objective of being happy; our lives are all different and yet the same.”

 

A. Henry Cabot Lodge

B. Anne Frank

C. Gwyneth Paltrow

 

2. “One of the most striking differences between a cat and a lie is that a cat has only nine lives.”

 

A. Mark Twain

B. Andrew Lloyd Webber

C. Garfield

 

3. “Most people do not listen with the intent to understand; they listen with the intent to reply.”

 

A. Jimmy Hoffa

B. Whoopi Goldberg

C. Stephen R. Covey

 

4. “Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.”

 

A. Sam Malone

B. James Cagney

C. Humphrey Bogart

 

5. “Freedom is not a luxury that we can indulge in when at last we have security and prosperity and enlightenment; it is, rather, antecedent to all of these, for without it we can have neither security nor prosperity nor enlightenment.”

 

A. Henry Steele Commager

B. Dana Carvey

C. Will Rogers

 

6. “One good husband is worth two good wives, for the scarcer things are, the more they are valued.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Eleanor Roosevelt

C. Benjamin Franklin

 

7. “I’m not overweight. I’m just nine inches too short.”

 

A. Wilt Chamberlain

B. Shelley Winters

C. Orson Welles

 

8. “I know of no country in which there is so little independence of mind and real freedom of discussion as in America.”

 

A. Ludwig van Beethoven

B. Chuck Todd

C. Alexis de Tocqueville

 

9. “Language, — human language, — after all is but little better than the croak and cackle of fowls, and other utterances of brute nature, — sometimes not so adequate.”

 

A. Nathaniel Hawthorne

B. Mikhail Baryshnikov

C. William Shakespeare

 

10. “Life consists of what man is thinking about all day.”

 

A. Ralph Malph

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Nader

 

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The Wine of Life keeps oozing drop by drop, The Leaves of Life keep falling one by one.”  – Edward Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1809-1883, was an English poet best known for his translation of “The Rubaiyat of Omar Khayyam.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #316

*Quotation Quotient

  (Published April 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never go to a doctor whose office plants have died.”

A. C. Everett Koop

B. Don Draper

C. Erma Bombeck

2. “If the facts don’t fit the theory, change the facts.”

A. Rick Pitino

B. Albert Einstein

C. Sean Hannity

3. “Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?”

A. Ralph Waldo Emerson

B. Kate Middleton

C. Emily Dickinson

4. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Wolfgang Puck

B. Bill Clinton

C. Harry S. Truman

5. “I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society.”

A. Mel Brooks

B. Warren G. Harding

C. Henry David Thoreau

6. “Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

A. Hugh Hefner

B. Jimmy Choo

C. Marilyn Monroe

7. “Ninety-eight percent of the adults in this country are decent, hard-working, honest Americans. It’s the other lousy two percent that get all the publicity. But then–we elected them. ”

A. Abraham Lincoln

B. Lily Tomlin

C. Brian Williams

8. “We’ll always have Paris.”

A. Humphrey Bogart

B. Barron Hilton

C. Charles de Gaulle

9. “Go into the street and give one man a lecture on morality and another a shilling, and see which will respect you most.”

A. Samuel Johnson

B. Samuel Jackson

C. Samuel Clemens

10. “If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman.”

A. Donald Trump

B. Margaret Thatcher

C. Barbara Walters

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Humor is merely tragedy standing on its head with its pants torn.” – Irvin S. Cobb

 (Cobb, 1876-1944, was an American author, journalist, and humorist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #268

Published May 6, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A group becomes a team when each member is sure enough of himself and his contribution to praise the skills of the others.” – Norman G. Shidle

 (Shidle wrote books about communication and business.)

 

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations