Tag Archives: Lewis Carroll

What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”

 

A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein

 

2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”

 

A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren

 

3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth

 

4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”

 

A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un

 

5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”

 

A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi

 

6. “A lie told often enough becomes the truth.”

 

A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby

 

7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”

 

A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks

 

8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”

 

A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé

 

9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”

 

A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller

 

10. “It would be so nice if something made sense for a change.”

 

A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #370

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A sharp tongue is the only edge tool that grows keener with constant use.”

A. Roseanne Barr

B. Washington Irving

C. Boutros Boutros-Ghali

 

2. “Speak roughly to your little boy,/ And beat him when he sneezes;/

He only does it to annoy,/ Because he knows it teases.”

A. Lewis Black

B. Lewis Carroll

C. C.S. Lewis

 

3. “Mr. Watson–come here–I want to see you.”

A. Sherlock Holmes

B. Alex Trebek

C. Alexander Graham Bell

 

4. “Well-married, a man is winged—ill-matched, he is shackled.”

A. Zsa Zsa Gabor

B. Henry Ward Beecher

C. Larry King

 

5. “I’m not ready to make nice….”

A. Vladimir Putin

B. Dixie Chicks

C. Mel Gibson

 

6. “Taxes are what we pay for civilized society …”

A. Mitt Romney

B. Cliven Bundy

C. Oliver Wendell Holmes Jr.

 

7. “All scenery in California requires distance to give it its highest charm.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Mark Twain

C. Rembrandt

 

8. “This Bouillabaisse a noble dish is–/ A sort of soup or broth, or brew,/ Or hotchpotch, of all sorts of fishes,/ That Greenwich never could outdo.”

A. William M. Thackeray

B. Rachael Ray

C. Emeril Lagasse

 

9. “Though this be madness, yet there is method in ‘t.”

A. William Shatner

B. William McKinley

C. William Shakespeare

 

10. “Democracy gives every man the right to be his own oppressor.”

A. James Russell Lowell

B. Gary Busey

C. John F. Kennedy

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “There stands Jackson like a stone wall!” – General Barnard Bee

(Bee, 1824-1861, a Confederate general, inspired the nickname for General “Stonewall” Jackson at the First Battle of Bull Run.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #362

*Quotation Quotient

(Published March 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “’Begin at the beginning,’ the King said, very gravely, ‘and go on till you come to the end: then stop.’

A. Lewis Carroll

B. Stephen King

C. Maurice Sendak

 

2. “I often covered more than a hundred sheets of paper with drafts, revisions, rewritings, ravings, doodlings, and intensely concentrated work to construct a single verse.”

A. William Shakespeare

B. Elton John

C. Dylan Thomas

 

3. “A whale ship was my Yale College and my Harvard.”

A. Jules Verne

B. Herman Melville

C. John Kerry

 

4. “The meaning of life is that it stops.”

A. Edgar Allan Poe

B. Franz Kafka

C. Simon Cowell

 

5. “The pupil who is never required to do what he cannot do, never does what he can do.”

A. John Lennon

B. John Hancock

C. John Stuart Mill

 

6. “Man is by nature a political animal.”

A. Nancy Pelosi

B. Aristotle

C. Charlie Sheen

 

7. “Whatever else an American believes or disbelieves about himself, he is absolutely sure he has a sense of humor.”

A. E.B. White

B. Barry White

C. Perry White

 

8. “Money-giving is a very good criterion of a person’s mental health. Generous people are rarely mentally ill people.”

A. Jack Benny

B. Andrew Carnegie

C. Dr. Karl Menninger

 

9. “I joked about every prominent man in my lifetime, but I never met one I didn’t like.”

A. Johnny Carson

B. Will Rogers

C. George Carlin

 

10. “O Captain! my Captain! our fearful trip is done;/ The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won.”

A. Mark Twain

B. Mr. Spock

C. Walt Whitman

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“One must live the way one thinks or end up thinking the way one has lived.” – Paul Bourget

(Bourget, 1852-1935, was a French novelist and critic.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?