What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau


Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  – Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s