Tag Archives: Dwight Eisenhower

What’s Your QQ*? #342

*Quotation Quotient

  (Published October 13, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “To argue with a man who has renounced the use and authority of reason, and whose philosophy consists in holding humanity in contempt, is like administering medicine to the dead, or endeavoring to convert an atheist by scripture.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Thomas Paine

C. Bill Murray

2. “I thank God for my handicaps. For through them, I have found myself, my work and my God.”

A. Helen Keller

B. Stephen Hawking

C. Larry Flynt

 3. “What light through yonder window breaks?/ It is the east, and Juliet is the sun.”

A. William Shakespeare

B. Margaret Thatcher

C. Galileo Galilei

4. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. Rudolph Hess

B. Frank Lloyd Wright

C. H.L. Mencken

5. “Nobody, as long as he moves about among the chaotic currents of life, is without trouble.”

A. Carl Jung

B. Humphrey Bogart

C. Dr. Drew Pinsky

6. “There is one thing about being President — nobody can tell you when to sit down.”

A. Mitt Romney

B. Thomas Jefferson

C. Dwight Eisenhower

7. “There is much to be said in favour of modern journalism. By giving us the opinions of the uneducated, it keeps us in touch with the ignorance of the community.”

A. Scarlett Johansson

B. Oscar Wilde

C. Anderson Cooper

8. “Sickness is a belief, which must be annihilated by the divine Mind.”

A. Mary Baker Eddy

B. Tom Cruise

C. Dr. Oz

9. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Richard Simmons

B. John Kerry

C. Mark Twain

10. “We have just enough religion to make us hate, but not enough to make us love one another.”

A. Jonathan Livingston Seagull

B. Jonathan Winters

C. Jonathan Swift

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A good scare is worth more to a man than good advice.” –

Edward W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was an American author and editor.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  – Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?