Tag Archives: Margaret Thatcher

What’s Your QQ*? #316

*Quotation Quotient

  (Published April 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never go to a doctor whose office plants have died.”

A. C. Everett Koop

B. Don Draper

C. Erma Bombeck

2. “If the facts don’t fit the theory, change the facts.”

A. Rick Pitino

B. Albert Einstein

C. Sean Hannity

3. “Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?”

A. Ralph Waldo Emerson

B. Kate Middleton

C. Emily Dickinson

4. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Wolfgang Puck

B. Bill Clinton

C. Harry S. Truman

5. “I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society.”

A. Mel Brooks

B. Warren G. Harding

C. Henry David Thoreau

6. “Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

A. Hugh Hefner

B. Jimmy Choo

C. Marilyn Monroe

7. “Ninety-eight percent of the adults in this country are decent, hard-working, honest Americans. It’s the other lousy two percent that get all the publicity. But then–we elected them. ”

A. Abraham Lincoln

B. Lily Tomlin

C. Brian Williams

8. “We’ll always have Paris.”

A. Humphrey Bogart

B. Barron Hilton

C. Charles de Gaulle

9. “Go into the street and give one man a lecture on morality and another a shilling, and see which will respect you most.”

A. Samuel Johnson

B. Samuel Jackson

C. Samuel Clemens

10. “If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman.”

A. Donald Trump

B. Margaret Thatcher

C. Barbara Walters

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Humor is merely tragedy standing on its head with its pants torn.” – Irvin S. Cobb

 (Cobb, 1876-1944, was an American author, journalist, and humorist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #259

Published March 4, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

 “There’s a great power in words, if you don’t hitch too many of them together.” – Josh Billings

 (Josh Billings was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw, 1818-1885.)

Special Note: This quiz marks the five-year anniversary of “What’s My QQ?” I wish to thank the Monterey County Herald for allowing me the opportunity and space in the newspaper every week, and to my loyal readers (both of you) who inspire me in my continuing effort to be creative with other people’s words.


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations