Tag Archives: King Edward VIII

What’s Your Quotation Quotient? #468

Published March 27, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Spring is nature’s way of saying, ‘Let’s party!'”

 

A. Mitch McConnell

B. Robin Williams

C. Martin Luther King

 

2. “Life is a process of becoming, a combination of states we have to go through. Where people fail is that they wish to elect a state and remain in it. This is a kind of death.”

 

A. Arnold Schwarzenegger

B. Jake Tapper

C. Anais Nin

 

3. “To educate a man in mind and not in morals is to educate a menace to society.” 

 

A. Rachael Ray

B. O. J. Simpson

C. Theodore Roosevelt

 

4. “The thing that impresses me most about America is the way parents obey their children.”

 

A. King Edward VIII

B. Raúl Castro

C. Bruce Springsteen

 

5. “The things I want to know are in books; my best friend is the man who’ll get me a book I ain’t read.”

A. Abraham Lincoln

B. Bill Gates

C. Wilt Chamberlain

 

6. “‘The time has come,’ the Walrus said,/ ‘To talk of many things:/ Of shoes–and ships–and sealing-wax–/ Of cabbages–and kings–/ And why the sea is boiling hot–/And whether pigs have wings.'”

 

A. Dr. Seuss

B. Lewis Carroll

C. Ernest Hemingway

 

7. “Imperfection is beauty, madness is genius and it’s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

 

A. Marilyn Monroe

B. Henry David Thoreau

C. John Kasich

 

8. “If you want to see the heroic, look at those who can love in return for hatred. If you want to see the brave, look for those who can forgive.”

 

A. The Art of the Deal

B. Dianetics

C. Bhagavad Gita

 

9. “You know that a given in life in human nature, is that at a sporting event, a baseball game, a football game, you never introduce a politician, is because he’ll be booed. I don’t care if he’s the most beloved person in the world, its part of the game.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Russell

C. Mark Zuckerberg

 

10. “Easter is so disappointing. You suffer all the way through lent, and what do you get for it? A ham.”

 

A. Garrison Keillor

B. Pope Francis

C. George Washington

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You can cut all the flowers but you cannot keep spring from coming.”

― Pablo Neruda, 1904-1973, a Chilean poet, diplomat, and politician, won the Nobel Prize for Literature in 1971.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #275

Published July 1, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“He who is not liberal with what he has, does but deceive himself when he thinks he would be liberal if he had more.” – William S. Plumer

 (Rev. Plumer, 1802-1880, was a Presbyterian minister and writer.)

 



 


2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations, quotes