Tag Archives: Lily Tomlin

What’s Your QQ*? #365

*Quotation Quotient

(Published March 23, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It was the best of times, it was the worst of times.”

A. Jon Stewart

B. Charles Dickens

C. Leo Tolstoy

 

2. “So much attention is paid to the aggressive sins, such as violence and cruelty and greed with all their tragic effects, that too little attention is paid to the passive sins, such as apathy and laziness, which in the long run can have a more devastating and destructive effect upon society than the others.”

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Rigby

C. Eleanor Clift

 

3. “We make our own fortunes and we call them fate.”

A. Austin Powers

B. Benjamin Disraeli

C. Oscar Hammerstein

 

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are even incapable of forming such opinions.”

A. J. Edgar Hoover

B. George Washington

C. Albert Einstein

 

5. “The trouble with the rat race is even if you win, you’re still a rat.”

A. B. F. Skinner

B. Lily Tomlin

C. Sammy Davis Jr.

 

6. “Life is an error-making and an error-correcting process, and nature in marking man’s papers will grade him for wisdom as measured both by survival and by the quality of life of those who survive.”

A. Jonas Salk

B. Paul Simon

C. Halle Berry

 

7. “It may seem a strange principle to enunciate as the very first requirement in a hospital that it should do the sick no harm.”

A. Florence Henderson

B. Florence Griffith Joyner

C. Florence Nightingale

 

8. “This administration today, here and now, declares unconditional war on poverty in America.”

A. Lyndon Johnson

B. Barack Obama

C. Dwight Eisenhower

 

9. “Life is a corrupting process from the time a child learns to play his mother off against his father in the politics of when to go to bed; he who fears corruption fears life.”

A. Benjamin Spock

B. Saul Alinsky

C. Roseanne Barr

 

10. “My candle burns at both ends;/ It will not last the night;/ But, ah, my foes, and, oh, my friends -/ it gives a lovely light.”

A. Edna St. Vincent Millay

B. Virginia Woolf

C. Elton John

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When people ask me if I have any spare change, I tell them I have it at home in my spare wallet.” – Nick Arnette

 (Arnette is a comedian and inspirational speaker.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #316

*Quotation Quotient

  (Published April 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never go to a doctor whose office plants have died.”

A. C. Everett Koop

B. Don Draper

C. Erma Bombeck

2. “If the facts don’t fit the theory, change the facts.”

A. Rick Pitino

B. Albert Einstein

C. Sean Hannity

3. “Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?”

A. Ralph Waldo Emerson

B. Kate Middleton

C. Emily Dickinson

4. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Wolfgang Puck

B. Bill Clinton

C. Harry S. Truman

5. “I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society.”

A. Mel Brooks

B. Warren G. Harding

C. Henry David Thoreau

6. “Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

A. Hugh Hefner

B. Jimmy Choo

C. Marilyn Monroe

7. “Ninety-eight percent of the adults in this country are decent, hard-working, honest Americans. It’s the other lousy two percent that get all the publicity. But then–we elected them. ”

A. Abraham Lincoln

B. Lily Tomlin

C. Brian Williams

8. “We’ll always have Paris.”

A. Humphrey Bogart

B. Barron Hilton

C. Charles de Gaulle

9. “Go into the street and give one man a lecture on morality and another a shilling, and see which will respect you most.”

A. Samuel Johnson

B. Samuel Jackson

C. Samuel Clemens

10. “If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman.”

A. Donald Trump

B. Margaret Thatcher

C. Barbara Walters

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Humor is merely tragedy standing on its head with its pants torn.” – Irvin S. Cobb

 (Cobb, 1876-1944, was an American author, journalist, and humorist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #310

Published March 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Adultery is the application of democracy to love.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A suburban mother’s role is to deliver children obstetrically once, and by car forever after.”  Peter De Vries

 (DeVries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #273

Published June 17, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“No man ever steps in the same river twice, for it’s not the same river, and he’s not the same man.” —Heraclitus

 (Heraclitus, c. 535-c. 475 BC, was a Greek philosopher.)

 




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes