What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”


A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn


2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”


A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton


3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”


A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X


4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”


A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus


5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”


A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson


6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”


A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield


7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”


A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley


8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”


A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey


9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”


A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet


10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”


A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain




Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s