What’s Your QQ*? #371


(Published May 4, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ulysses S. Grant

B. Ringo Starr

C. Henry David Thoreau


2. “Just as a solid rock is not shaken by the storm, even so the wise are not affected by praise or blame.”

A. Donald Trump

B. The Buddha

C. Simon Cowell


3. “For certain people after fifty, litigation takes the place of sex.”

A. Gore Vidal

B. Hieronymus Bosch

C. Hugh Hefner


4. “Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone.”

A. John Maynard Keynes

B. Karl Marx

C. Lesley Stahl



5. “Laughter is the shortest distance between two people.”

A. Bruce Springsteen

B. Victor Borge

C. Mickhail Gorbachev


6. “Without creative personalities able to think and judge independently, the upward development of society is as unthinkable as the development of the individual without the nourishing soil of the community.”

A. Ferdinand Magellan

B. Bob Dylan

C. Albert Einstein


7. “There was that law of life, so cruel and so just, that one must grow or else pay more for remaining the same.”

A. Donald Sterling

B. Norman Mailer

C. Benjamin Franklin


8. “Men travel faster now, but I do not know if they go to better things.”

A. Han Solo

B. Willa Cather

C. Oscar Pistorius


9. “Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away.”

A. Marcus Aurelius

B. Holden Caulfield

C. Tiger Woods


10. “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”

A. Thomas Aquinas

B. Rick Santorum

C. H.L. Mencken



Answers: 1-C, 2-B , 3- A, 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce


 “Colors fade, temples crumble, empires fall, but wise words endure.” – Edward Thorndike

 (Thorndike, 1874-1949, was an American psychologist and educator.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s