Tag Archives: Marcus Aurelius

What’s Your Quotation Quotient? #472

Published April 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Movies are real! Music is real! It affects people, it’s real. The other night I went to a club and I watched a DJ control an entire room. Even politicians can’t do that.”

 

A. Prince

B. Oprah

C. Cher

 

2. “If the world were merely seductive, that would be easy. If it were merely challenging, that would be no problem. But I arise in the morning torn between a desire to improve the world and a desire to enjoy the world. This makes it hard to plan the day.”

 

A. Hillary Clinton

B. Charles Manson

C. E.B. White

 

3. “Judges commonly are elderly men, and are more likely to hate at sight any analysis to which they are not accustomed, and which disturbs repose of mind, than to fall in love with novelties.”

 

A. Clarence Thomas

B. Oliver Wendell Holmes

C. Sally Field

 

4. “Our greatest foes, and whom we must chiefly combat, are within.”

 

A. Amy Schumer

B. Miguel de Cervantes

C. Barry Manilow

 

5. “It is better to have loafed and lost than never to have loafed at all.

 

A. James Franco

B. James Bond

C. James Thurber

 

6. “It takes twenty years to become an overnight success.”

 

A. William Hung

B. Eddie Cantor

C. Ferdinand Magellan

 

7. “Never let the future disturb you. You will meet it, if you have to, with the same weapons of reason which today arm you against the present.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Alex Rodriguez

C. George Carlin

 

8. “For though I know he loves me,/  To-night my heart is sad;/ His kiss was not so wonderful/ As all the dreams I had.”

 

A. Madonna

B. Bob Newhart

C. Sara Teasdale

 

9. “Why is propaganda so much more successful when it stirs up hatred than when it tries to stir up friendly feeling?”

 

A. Bertrand Russell

B. Donald Trump

C. Abraham Lincoln

 

10. “It can hardly be a coincidence that no language on earth has ever produced the expression, ‘As pretty as an airport.’”

 

A. Ted Striker

B. Douglas Adams

C. Ulysses S. Grant

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Who has seen the wind?/ Neither you nor I:/ But when the trees bow down their heads,/ The wind is passing by.”

–Christina Rossetti, 1830-1894, was an English poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #371

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 4, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ulysses S. Grant

B. Ringo Starr

C. Henry David Thoreau

 

2. “Just as a solid rock is not shaken by the storm, even so the wise are not affected by praise or blame.”

A. Donald Trump

B. The Buddha

C. Simon Cowell

 

3. “For certain people after fifty, litigation takes the place of sex.”

A. Gore Vidal

B. Hieronymus Bosch

C. Hugh Hefner

 

4. “Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone.”

A. John Maynard Keynes

B. Karl Marx

C. Lesley Stahl

 

 

5. “Laughter is the shortest distance between two people.”

A. Bruce Springsteen

B. Victor Borge

C. Mickhail Gorbachev

 

6. “Without creative personalities able to think and judge independently, the upward development of society is as unthinkable as the development of the individual without the nourishing soil of the community.”

A. Ferdinand Magellan

B. Bob Dylan

C. Albert Einstein

 

7. “There was that law of life, so cruel and so just, that one must grow or else pay more for remaining the same.”

A. Donald Sterling

B. Norman Mailer

C. Benjamin Franklin

 

8. “Men travel faster now, but I do not know if they go to better things.”

A. Han Solo

B. Willa Cather

C. Oscar Pistorius

 

9. “Time is a sort of river of passing events, and strong is its current; no sooner is a thing brought to sight than it is swept by and another takes its place, and this too will be swept away.”

A. Marcus Aurelius

B. Holden Caulfield

C. Tiger Woods

 

10. “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”

A. Thomas Aquinas

B. Rick Santorum

C. H.L. Mencken

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3- A, 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Colors fade, temples crumble, empires fall, but wise words endure.” – Edward Thorndike

 (Thorndike, 1874-1949, was an American psychologist and educator.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?