What’s Your QQ*? #399


(Published November 16, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Nothing haunts us like the things we don’t say.”


A. Edgar Allan Poe

B. Harpo Marx

C. Mitch Albom


2. “The best people possess a feeling for beauty, the courage to take risks, the discipline to tell the truth, the capacity for sacrifice. Ironically, their virtues make them vulnerable; they are often wounded, sometimes destroyed.”


A. Ernest Borgnine

B. Frank & Ernest

C. Ernest Hemingway


3. “A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on.”


A. Winston Churchill

B. Bill Clinton

C. Ray Magliozzi


4. “I know God won’t give me anything I can’t handle. I just wish he didn’t trust me so much.”


A. Bill Maher

B. Mother Teresa

C. Barack Obama


5. “When I do good, I feel good. When I do bad, I feel bad. That’s my religion.”


A. Abraham Lincoln

B. Pat Robertson

C. Jimmy Carter


6. “I have spent many years of my life in opposition, and I rather like the role.”


A. Mitch McConnell

B. Natalie Maines

C. Eleanor Roosevelt


7. “Most great people have attained their greatest success just one step beyond their greatest failure.”


A. Napoleon Hill

B. Napoleon Dynamite

C. Napoleon Bonaparte


8. “Those who would give up essential Liberty to purchase a little temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety.”


A. Henry Kissinger

B. Benjamin Franklin

C. Genghis Khan


9. “Everything you can imagine is real.”


A. Pablo Picasso

B. Carl Jung

C. Woodrow Wilson


10. “When you were born you were crying and everyone else was smiling. Live your life so at the end, your’re the one who is smiling and everyone else is crying.”


A. Patrick Henry

B. Ralph Waldo Emerson

C. Perry Mason



Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9- A, 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “People who believe they’ll be happy if they go and live somewhere else, learn it doesn’t work that way. Wherever you go, you take yourself with you.” – Neil Gaiman

 (Gaiman, b. 1960, is an English author in various genres.)










Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s