Tag Archives: Bill Cosby

What’s Your QQ*? #388

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 31, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody.”

 

A. Bill Cosby

B. Raymond Burr

C. David Carradine

 

2. “Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.”

 

A. Rutherford B. Hayes

B. Benjamin Franklin

C. Justin Bieber

 

3. “Life would be infinitely happier if we could only be born at the age of eighty and gradually approach eighteen.”

 

A. George Burns

B. Satchel Paige

C. Mark Twain

 

4. “I’m so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.”

 

A. Usain Bolt

B. Muhammad Ali

C. Orson Welles

 

5. “If you are going through hell, keep going.”

 

A. George Gershwin

B. Winston Churchill

C. Tiger Woods

 

6. “Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas.”

 

A. Joseph Stalin

B. Jodie Foster

C. Franklin D. Roosevelt

 

7. “For me, I am driven by two main philosophies: know more today about the world than I knew yesterday and lessen the suffering of others. You’d be surprised how far that gets you.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Ricky Ricardo

C. Neil deGrasse Tyson

 

8. “Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

 

A. Albert Camus

B. Forrest Gump

C. Willy Wonka

 

9. “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”

 

A. Frank Sinatra

B. Chaz Bono

C. Ernest Hemingway

 

10. “Heterosexuality is not normal, it’s just common.”

 

A. Ed Sullivan

B. Dorothy Parker

C. Fidel Castro

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8- B, 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“Labor Day is a glorious holiday because your child will be going back to school the next day. It would have been called Independence Day, but that name was already taken.” — Bill Dodds

 (Dodds is a poet and novelist for young readers.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #326

*Quotation Quotient

  (Published June 23, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Now it is summer, and, as usual, life fills me with transport and I forget to work. This year I have struggled for a long time, but the beauty of the world has conquered me.”

A. Leo Laporte

B. Leo Carrillo

C. Leo Tolstoy

2. “Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.”

A. Mario Andretti

B. Will Rogers

C. Jon Bon Jovi

3. “The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty: not knowing what comes next.”

A. Ursula K. Le Guin

B. Henry Ford

C. Carnac the Magnificent

4. “Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.”

A. Harry Reid

B. Mark Twain

C. Michelle Jackson

5. “It’s not true that life is one damn thing after another; it’s one damn thing over and over.”

A. Confucius

B. Edna St. Vincent Millay

C. Thomas Jefferson

6. “Insanity in individuals is something rare – but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.”

A. Friedrich Nietzsche

B. John Boehner

C. Leon Panetta

7. “Children today are tyrants. They contradict their parents, gobble their food, and tyrannize their teachers.”

A. Nancy Grace

B. Danny Tanner

C. Socrates

8. “No matter how calmly you try to referee, parenting will eventually produce bizarre behavior, and I’m not talking about the kids. Their behavior is always normal.”

A. Bill Cosby

B. Rodney Dangerfield

C. Hassan Rowhani

9. “When we win, I’m so happy I eat a lot. When we lose, I’m so depressed, I eat a lot. When we’re rained out, I’m so disappointed I eat a lot.”

A. Tommy Lasorda

B. Willie Mays

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I have no faith in human perfectability. I think that human exertion will have no appreciable effect upon humanity. Man is now only more active – not more happy – nor more wise, than he was 6000 years ago.”

A. Cliff Clavin

B. Alex Trebek

C. Edgar Allan Poe

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I have to choose between voting for the people or the special interests, I always stick with the special interests. They remember. The people forget.” – Senator Henry F. Ashurst

 (Ashurst, 1874-1962, was one of the first two Senators from Arizona.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #318

*Quotation Quotient

  (Published April 28, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A word to the wise ain’t necessary. It’s the stupid ones who need the advice.”

A. David Crosby

B. Bing Crosby

C. Bill Cosby

2. “It’s a mere moment in a man’s life between an All-Star Game and an Old-timers’ Game.” 

A. Vin Scully

B. Barry Zito

C. Napoleon Bonaparte

3. “If it’s a good script I’ll do it. And if it’s a bad script, and they pay me enough, I’ll do it.”

A. Jodie Foster

B. Laurence Olivier

C. George Burns

4. “What one has not experienced one will never understand in print.”

A. William Shakespeare

B. Isadora Duncan

C. John Belushi

5. “After a certain degree of prettiness, one pretty girl is as pretty as another.”

A. Richard Simmons

B. Nicole Kidman

C. F. Scott Fitzgerald

6. “I am an enemy to long explanations; they deceive either the maker or the hearer, and generally both.”

A. Johann Wolfgang von Goethe

B. Benjamin Harrison

C. Al Gore

7. “Three o’clock is always too late or too early for anything you want to do.”

A. Lewis Carroll

B. Jean-Paul Sartre

C. Wayne LaPierre

8. “A very great part of the mischiefs that vex the world arises from words.”

A. David Brooks

B. Edmund Burke

C. Harpo Marx

9. “If you really want to know your mind, the body will always give you a truthful reflection, so look at the emotion, or rather feel it in your body. If there is an apparent conflict between them, the thought will be the lie, the emotion will be the truth.”

A. Eckhart Tolle

B. Leo Durocher

C. Joan Rivers

10. “Ohio claims they are due a president as they haven’t had one since Taft. Look at the United States, they have not had one since Lincoln.”

A. “Bebe” Rebozo

B. Amelia Earhart

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Mistakes are at the very base of human thought, feeding the structure like root nodules. If we were not provided with the knack of being wrong, we could never get anything useful done.” – Lewis Thomas

 (Thomas, 1913-1993, was an American physician, educator and author.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?