What’s Your Quotation Quotient? #430

Published June 20-21, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

                       SPECIAL FATHER’S DAY QUIZ

1. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Miley Cyrus

B. Dick Van Dyke

C. Sigmund Freud

2. “To be a successful father there’s one absolute rule: when you have a kid, don’t look at it for the first two years.”

A. Ernest Hemingway

B. Colin Powell

C. George Washington

3. “The older I get, the smarter my father seems to get.”

A. Macaulay Culkin

B. Tim Russert

C. George Will

4. “It no longer bothers me that I may be constantly searching for father figures; by this time, I have found several and dearly enjoyed knowing them all.”

A. Alice Walker

B. Beyoncé

C. Rosalynn Carter

5. “Sons have always a rebellious wish to be disillusioned by that which charmed their fathers.”

A. Johnny Carson

B. Meryl Streep

C. Aldous Huxley

6. “Fathers should be neither seen nor heard. That is the only proper basis for family life.”

A. Oscar Robertson

B. Oscar de la Renta

C. Oscar Wilde

7. “People see Archie Bunker everywhere. Particularly girls; poor girls, rich girls, all kinds of girls are always coming up to me and telling me that Archie is just like their dad.”

A. Sherman Hemsley

B. Carroll O’Conner

C. Edith Bunker

8. “There must always be a struggle between a father and son, while one aims at power and the other at independence.”

A. Samuel Johnson

B. Jack Johnson

C. Lyndon Johnson

9. “Never raise your hand to your kids. It leaves your groin unprotected.”

A. Floyd Mayweather

B. Red Buttons

C. Ward Cleaver

10. “The father of a daughter is nothing but a high-class hostage. A father turns a stony face to his sons, berates them, shakes his antlers, paws the ground, snorts, runs them off into the underbrush, but when his daughter puts her arm over his shoulder and says, ‘Daddy, I need to ask you something,’ he is a pat of butter in a hot frying pan.”

A. Garrison Keillor

B. Vladimir Putin

C. Leonardo da Vinci

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“This is the price you pay for having a great father. You get the wonder, the joy, the tender moments – and you get the tears at the end, too.”

–Harlan Coben, b.1962, writes mystery novels and thrillers.



Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s