Tag Archives: Alice Walker

What’s Your Quotation Quotient? #430

Published June 20-21, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


                       SPECIAL FATHER’S DAY QUIZ

1. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Miley Cyrus

B. Dick Van Dyke

C. Sigmund Freud

2. “To be a successful father there’s one absolute rule: when you have a kid, don’t look at it for the first two years.”

A. Ernest Hemingway

B. Colin Powell

C. George Washington

3. “The older I get, the smarter my father seems to get.”

A. Macaulay Culkin

B. Tim Russert

C. George Will

4. “It no longer bothers me that I may be constantly searching for father figures; by this time, I have found several and dearly enjoyed knowing them all.”

A. Alice Walker

B. Beyoncé

C. Rosalynn Carter

5. “Sons have always a rebellious wish to be disillusioned by that which charmed their fathers.”

A. Johnny Carson

B. Meryl Streep

C. Aldous Huxley

6. “Fathers should be neither seen nor heard. That is the only proper basis for family life.”

A. Oscar Robertson

B. Oscar de la Renta

C. Oscar Wilde

7. “People see Archie Bunker everywhere. Particularly girls; poor girls, rich girls, all kinds of girls are always coming up to me and telling me that Archie is just like their dad.”

A. Sherman Hemsley

B. Carroll O’Conner

C. Edith Bunker

8. “There must always be a struggle between a father and son, while one aims at power and the other at independence.”

A. Samuel Johnson

B. Jack Johnson

C. Lyndon Johnson

9. “Never raise your hand to your kids. It leaves your groin unprotected.”

A. Floyd Mayweather

B. Red Buttons

C. Ward Cleaver

10. “The father of a daughter is nothing but a high-class hostage. A father turns a stony face to his sons, berates them, shakes his antlers, paws the ground, snorts, runs them off into the underbrush, but when his daughter puts her arm over his shoulder and says, ‘Daddy, I need to ask you something,’ he is a pat of butter in a hot frying pan.”

A. Garrison Keillor

B. Vladimir Putin

C. Leonardo da Vinci

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“This is the price you pay for having a great father. You get the wonder, the joy, the tender moments – and you get the tears at the end, too.”

–Harlan Coben, b.1962, writes mystery novels and thrillers.

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #338

*Quotation Quotient

  (Published September 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The long-term accommodation that protects marriage and other such relationships is… forgetfulness.”

A. Hillary Clinton

B. Alice Walker

C. Lorne Greene

2. “If only we could have two lives: the first in which to make one’s mistakes, which seem as if they have to be made; and the second in which to profit by them.”

A. D. H. Lawrence

B. Lawrence Welk

C. Jennifer Lawrence

 3. “The greatest purveyor of violence in the world:  My own Government, I can not be Silent.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Bashar al-Assad

C. Alexander Solzhenitsyn

4. “The really frightening thing about middle age is that you know you’ll grow out of it.”

A. Albert Einstein

B. Taylor Swift

C. Doris Day

5. “The increase in a corporation’s P.R. ad budget goes up in direct proportion to the degree of harm done to consumers and/or the environment.”

A. Thomas Jefferson

B. Sam Walton

C. Arlen Grossman

6. “We may eventually come to realize that chastity is no more a virtue than malnutrition.”

A. Alex Comfort

B. Anderson Cooper

C. Andrew Carnegie

7. “I’m mad as hell, and I’m not going to take this anymore.”

A. “The Silence of the Lambs”

B. “Network”

C. “The Shining”

8. “I tell myself that God gave my children many gifts – spirit, beauty, intelligence, the capacity to make friends and to inspire respect. There was only one gift he held back – length of life.”

A. Rose Kennedy

B. Joseph Jackson

C. Bill Maher

9. “A ‘No’ uttered from the deepest conviction is better than a ‘Yes’ merely uttered to please, or worse, to avoid trouble.”

A. William McKinley

B. Lewis Black

C. Mahatma Gandhi

10. “For all is like an ocean, all flows and connects; touch it in one place and it echoes at the other end of the world.”

A. Mark Twain

B. Fyodor Dostoyevsky

C. Kelly Clarkson

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Everything that needs to be said has already been said. But since no one was listening, everything must be said again.” – André Gide

(Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in literature in 1947.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #244

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Man will never reach the moon, regardless of all future scientific advances.” Dr. Lee DeForest (1957)

 (Dr. DeForest, 1873-1961, was a major contributor to the inventions of radio, television, and motion picture sound.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations