What’s Your QQ*? #388


(Published August 31, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “I don’t know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody.”


A. Bill Cosby

B. Raymond Burr

C. David Carradine


2. “Life’s tragedy is that we get old too soon and wise too late.”


A. Rutherford B. Hayes

B. Benjamin Franklin

C. Justin Bieber


3. “Life would be infinitely happier if we could only be born at the age of eighty and gradually approach eighteen.”


A. George Burns

B. Satchel Paige

C. Mark Twain


4. “I’m so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark.”


A. Usain Bolt

B. Muhammad Ali

C. Orson Welles


5. “If you are going through hell, keep going.”


A. George Gershwin

B. Winston Churchill

C. Tiger Woods


6. “Ideas are more powerful than guns. We would not let our enemies have guns, why should we let them have ideas.”


A. Joseph Stalin

B. Jodie Foster

C. Franklin D. Roosevelt


7. “For me, I am driven by two main philosophies: know more today about the world than I knew yesterday and lessen the suffering of others. You’d be surprised how far that gets you.”


A. Thomas Jefferson

B. Ricky Ricardo

C. Neil deGrasse Tyson


8. “Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”


A. Albert Camus

B. Forrest Gump

C. Willy Wonka


9. “There is nothing noble in being superior to your fellow man; true nobility is being superior to your former self.”


A. Frank Sinatra

B. Chaz Bono

C. Ernest Hemingway


10. “Heterosexuality is not normal, it’s just common.”


A. Ed Sullivan

B. Dorothy Parker

C. Fidel Castro



Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8- B, 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“Labor Day is a glorious holiday because your child will be going back to school the next day. It would have been called Independence Day, but that name was already taken.” — Bill Dodds

 (Dodds is a poet and novelist for young readers.)



Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s