What’s Your QQ*? #312

*Quotation Quotient 

(Published March 17, 2013 in the Monterey County Herald)     


1. “Between grief and nothing, I will take grief.”

A. William Henry Harrison

B. William Shatner

C. William Faulkner

 2. “Double, double toil and trouble;/  Fire burn, and caldron bubble.”

A. J.K. Rowling

B. William Shakespeare

C. Barney Frank

 3. “My spelling is Wobbly.  It’s good spelling but it Wobbles, and the letters get in the wrong places.”

A. A.A. Milne

B. B.B. King

C. C.C. Ryder

 4. “I think that people want peace so much that one of these days government had better get out of their way and let them have it.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. Donald Rumsfeld

C. Hawkeye Pierce

 5. “I wandered lonely as a cloud/ That floats on high o’er vales and hills,/ When all at once I saw a crowd,/ A host, of golden daffodils.”

A. William Wordsworth

B. Ogden Nash

C. Kobe Bryant

 6. “Public opinion, I am sorry to say, will bear a great deal of nonsense. There is scarcely any absurdity so gross, whether in religion, politics, science or manners, which it will not bear.”

A. Nate Silver

B. Jules Verne

C. Ralph Waldo Emerson

 7. “If we were all given by magic the power to read each other’s thoughts, I suppose the first effect would be to dissolve all friendships.”

 A. Clark Kent

B. Bertrand Russell

C. Jennifer Aniston

 8. “Be always ashamed to catch yourself idle.”

A. Redd Foxx

B. Eric Idle

C. Benjamin Franklin

 9. “There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.” 

A. Winston Churchill

B. Alan Young

C. Eddie Arcaro

 10. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Oprah Winfrey

 Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “When a dog bites a man that is not news, but when a man bites a dog that is news.” – Charles Dana

 (Dana, 1819-1897, was an American journalist, editor and publisher.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s