What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”


A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde


2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”


A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis


3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”


A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump


4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”


A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney


5. “Country is soul music for white people.”


A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti


6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”


A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower


7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”


A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama


8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”


A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff


9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”


A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger


10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”


A. George Washington

B. George Soros

C. George Will



Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s