Tag Archives: William Wordsworth

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #312

*Quotation Quotient 

(Published March 17, 2013 in the Monterey County Herald)     

 

1. “Between grief and nothing, I will take grief.”

A. William Henry Harrison

B. William Shatner

C. William Faulkner

 2. “Double, double toil and trouble;/  Fire burn, and caldron bubble.”

A. J.K. Rowling

B. William Shakespeare

C. Barney Frank

 3. “My spelling is Wobbly.  It’s good spelling but it Wobbles, and the letters get in the wrong places.”

A. A.A. Milne

B. B.B. King

C. C.C. Ryder

 4. “I think that people want peace so much that one of these days government had better get out of their way and let them have it.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. Donald Rumsfeld

C. Hawkeye Pierce

 5. “I wandered lonely as a cloud/ That floats on high o’er vales and hills,/ When all at once I saw a crowd,/ A host, of golden daffodils.”

A. William Wordsworth

B. Ogden Nash

C. Kobe Bryant

 6. “Public opinion, I am sorry to say, will bear a great deal of nonsense. There is scarcely any absurdity so gross, whether in religion, politics, science or manners, which it will not bear.”

A. Nate Silver

B. Jules Verne

C. Ralph Waldo Emerson

 7. “If we were all given by magic the power to read each other’s thoughts, I suppose the first effect would be to dissolve all friendships.”

 A. Clark Kent

B. Bertrand Russell

C. Jennifer Aniston

 8. “Be always ashamed to catch yourself idle.”

A. Redd Foxx

B. Eric Idle

C. Benjamin Franklin

 9. “There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.” 

A. Winston Churchill

B. Alan Young

C. Eddie Arcaro

 10. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Oprah Winfrey

 Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When a dog bites a man that is not news, but when a man bites a dog that is news.” – Charles Dana

 (Dana, 1819-1897, was an American journalist, editor and publisher.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #244

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Man will never reach the moon, regardless of all future scientific advances.” Dr. Lee DeForest (1957)

 (Dr. DeForest, 1873-1961, was a major contributor to the inventions of radio, television, and motion picture sound.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations