Tag Archives: William Faulkner

What’s Your QQ*? #396

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 26, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Ink-fresh papers, millions of them—ink-fresh with morning, orange juice, waffles, eggs and bacon, and cups of strong hot coffee. How fine it is, here in America, at ink-fresh, coffee-fragrant morning, to read the paper!”

 

A. Tom Hanks

B. Tom Wolfe

C. Tom Friedman

 

2. “Too much of a good thing can be wonderful!”

 

A. Laverne DeFazio

B. Barry Goldwater

C. Mae West

 

3. “Giving birth is like taking your lower lip and forcing it over your head.”

 

A. Carol Burnett

B. Betty Friedan

C. Jacqueline Kennedy

 

4. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

 

A. Gwen Stefani

B. Frank Sinatra

C. Freddy Krueger

 

5. “Some places speak distinctly. Certain dank gardens cry aloud for a murder; certain old houses demand to be haunted; certain coasts are set apart for shipwrecks.”

 

A. George Gershwin

B. Britney Spears

C. Robert Louis Stevenson

 

6. “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble.”

 

A. Maurice Sendak

B. William Shakespeare

C. Paula Deen

 

7. “The great question… which I have not yet been able to answer, despite my thirty years of research into the feminine soul, is ‘What does a woman want?'”

 

A. Sigmund Freud

B. Larry King

C. Jack Nicholson

 

8. “Never forget that only dead fish swim with the stream.”

 

A. Malcolm Muggeridge

B. Malcolm-Jamal Warner

C. Malcolm X

 

9. “The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.”

 

A. Al Roker

B. Dolly Parton

C. Buster Posey

 

10. “What’s wrong with this world is, it’s not finished yet. It is not completed to the point where man can put his final signature to the job and say, ‘It is finished. We made it and it works.’”

 

A. Taylor Swift

B. Plato

C. William Faulkner

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Inside every old person is a young person wondering what happened.”― Terry Pratchett

 (Prachett, b. 1948, is a British author of fantasy novels.)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #312

*Quotation Quotient 

(Published March 17, 2013 in the Monterey County Herald)     

 

1. “Between grief and nothing, I will take grief.”

A. William Henry Harrison

B. William Shatner

C. William Faulkner

 2. “Double, double toil and trouble;/  Fire burn, and caldron bubble.”

A. J.K. Rowling

B. William Shakespeare

C. Barney Frank

 3. “My spelling is Wobbly.  It’s good spelling but it Wobbles, and the letters get in the wrong places.”

A. A.A. Milne

B. B.B. King

C. C.C. Ryder

 4. “I think that people want peace so much that one of these days government had better get out of their way and let them have it.”

A. Dwight D. Eisenhower

B. Donald Rumsfeld

C. Hawkeye Pierce

 5. “I wandered lonely as a cloud/ That floats on high o’er vales and hills,/ When all at once I saw a crowd,/ A host, of golden daffodils.”

A. William Wordsworth

B. Ogden Nash

C. Kobe Bryant

 6. “Public opinion, I am sorry to say, will bear a great deal of nonsense. There is scarcely any absurdity so gross, whether in religion, politics, science or manners, which it will not bear.”

A. Nate Silver

B. Jules Verne

C. Ralph Waldo Emerson

 7. “If we were all given by magic the power to read each other’s thoughts, I suppose the first effect would be to dissolve all friendships.”

 A. Clark Kent

B. Bertrand Russell

C. Jennifer Aniston

 8. “Be always ashamed to catch yourself idle.”

A. Redd Foxx

B. Eric Idle

C. Benjamin Franklin

 9. “There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.” 

A. Winston Churchill

B. Alan Young

C. Eddie Arcaro

 10. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Oprah Winfrey

 Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When a dog bites a man that is not news, but when a man bites a dog that is news.” – Charles Dana

 (Dana, 1819-1897, was an American journalist, editor and publisher.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #301

Published December 30, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“The lion and the calf shall lie down together but the calf won’t get much sleep.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“An optimist stays up until midnight to see the new year in. A pessimist stays up to make sure the old year leaves.” -Bill Vaughan

 (Vaughn, 1915-1977, wrote a syndicated column for the Kansas City Star for more than thirty years.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #228

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Reveal not every secret you have to a friend, for how can you tell but that friend may hereafter become an enemy. And bring not all mischief you are able to upon an enemy, for he may one day become your friend.” – Saadi

(Saadi, 1184? – 1291, was a Persian poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations