Tag Archives: Sir Walter Scott

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #325

*Quotation Quotient

  (Published June 16, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A man knows when he is growing old because he begins to look like his father.”

A. Gabriel Garcia Marquez

B. Luke Skywalker

C. Michael Douglas

2. “The makers of our Constitution… conferred, as against the Government, the right to be let alone–the most comprehensive of rights and the right most valued by civilized men.”

A. Senator Dianne Feinstein

B. Sergeant Joe Friday

C. Justice Louis Brandeis

3. “You can’t handle the truth!” — Jack Nicholson

A. “The Shining”

B. “A Few Good Men”

C. “Five Easy Pieces”

4. “I hate war as only a soldier who has lived it can, only as one who has seen its brutality, its futility, its stupidity.”

A. Chevy Chase

B. John McCain

C. Dwight D. Eisenhower

5. “The chain of friendship, however bright, does not stand the attrition of constant close contact.”

A. Sir Walter Scott

B. Sir Francis Drake

C. Sir Gawain

6. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

A. Nicolaus Copernicus

B. Oscar Wilde

C. Spiro Agnew

7. “Originality is merely an illusion.”

A. M. C. Escher

B. George Washington

C. James Frey

8. “We are all born charming, fresh and spontaneous and must be civilized before we are fit to participate in society.”

A. Mahmoud Ahmadinejad

B. Woody Allen

C. Judith Martin (Miss Manners)

9. “When everything is coming your way, you’re in the wrong lane.”

A. Frank Lloyd Wright

B. Steven Wright

C. Orville Wright

10. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Sigmund Freud

B. Dennis Quaid

C. Liberace

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “One word of command from me is obeyed by millions … but I cannot get my three daughters, Pamela, Felicity and Joan, to come down to breakfast on time.” – General Archibald Wavell

 (Wavell, 1883-1950, was field marshal and commander of British army forces during World War II.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #238

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“He who trims himself to suit everyone will soon whittle himself away.”

—Raymond Hull

 (Hull, 1919-1985, was a Canadian writer and co-author with Laurence J. Peter of the book {italics]The Peter Principle[end italics].”

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations