What’s Your QQ*? #325

*Quotation Quotient

  (Published June 16, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A man knows when he is growing old because he begins to look like his father.”

A. Gabriel Garcia Marquez

B. Luke Skywalker

C. Michael Douglas

2. “The makers of our Constitution… conferred, as against the Government, the right to be let alone–the most comprehensive of rights and the right most valued by civilized men.”

A. Senator Dianne Feinstein

B. Sergeant Joe Friday

C. Justice Louis Brandeis

3. “You can’t handle the truth!” — Jack Nicholson

A. “The Shining”

B. “A Few Good Men”

C. “Five Easy Pieces”

4. “I hate war as only a soldier who has lived it can, only as one who has seen its brutality, its futility, its stupidity.”

A. Chevy Chase

B. John McCain

C. Dwight D. Eisenhower

5. “The chain of friendship, however bright, does not stand the attrition of constant close contact.”

A. Sir Walter Scott

B. Sir Francis Drake

C. Sir Gawain

6. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

A. Nicolaus Copernicus

B. Oscar Wilde

C. Spiro Agnew

7. “Originality is merely an illusion.”

A. M. C. Escher

B. George Washington

C. James Frey

8. “We are all born charming, fresh and spontaneous and must be civilized before we are fit to participate in society.”

A. Mahmoud Ahmadinejad

B. Woody Allen

C. Judith Martin (Miss Manners)

9. “When everything is coming your way, you’re in the wrong lane.”

A. Frank Lloyd Wright

B. Steven Wright

C. Orville Wright

10. “I cannot think of any need in childhood as strong as the need for a father’s protection.”

A. Sigmund Freud

B. Dennis Quaid

C. Liberace


Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “One word of command from me is obeyed by millions … but I cannot get my three daughters, Pamela, Felicity and Joan, to come down to breakfast on time.” – General Archibald Wavell

 (Wavell, 1883-1950, was field marshal and commander of British army forces during World War II.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s