Tag Archives: George Will

What’s Your Quotation Quotient? #466

Published March 13, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Woman begins by resisting a man’s advances and ends by blocking his retreat.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Richard Nixon

C. Oscar Wilde

 

2. “I remember summing up what I took to be our destiny, in conversation with my best friend at Chartres, by the formula, ‘Term, holidays, term, holidays, till we leave school, and then work, work, work till we die.’”

 

A. Jerry Lewis

B. C.S. Lewis

C. Jerry Lee Lewis

 

3. “On stage, I make love to 25,000 different people, then I go home alone.”

 

A. Janis Joplin

B. Taylor Swift

C. Donald Trump

 

4. “Life does not consist mainly, or even largely, of facts and happenings. It consists mainly of the storm of thoughts that are forever blowing through one’s mind.”

 

A. Willie Mays

B. Mark Twain

C. Mitt Romney

 

5. “Country is soul music for white people.”

 

A. Paul Shaffer

B. Benjamin Franklin

C. Luciano Pavarotti

 

6. “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.”

 

A. John McCain

B. Mikhail Gorbachev

C. Dwight D. Eisenhower

 

7. “Thank God we’re living in a country where the sky’s the limit, the stores are open late and you can shop in bed thanks to television.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Joan Rivers

C. Michelle Obama

 

8. “Intelligence–yes, but of what kind and aim? There is the intelligence of Socrates, and the intelligence of a thief or a forger.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Ho Chi Minh

C. Bernard Madoff

 

9. “When we got into office, the thing that surprised me most was to find that things were just as bad as we’d been saying they were.”

 

A. Don Draper

B. John F. Kennedy

C. Arnold Schwarzenegger

 

10. “The phrase ‘domestic cat’ is an oxymoron.”

 

A. George Washington

B. George Soros

C. George Will

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“To be sure, the dog is loyal. But why, on that account, should we take him as an example? He is loyal to man, not to other dogs. ”

― Karl Kraus, 1874-1936, was an Austrian writer, known for his satire.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #442

Published September 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The old believe everything, the middle-aged suspect everything, the young know everything.”

 

A. Oscar Wilde

B. Ross Perot

C. James Dean

 

2. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put foundations under them.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Mick Jagger

C. Davy Crockett

 

3. “Poetry is the opening and closing of the door, leaving those who look through to guess about what was seen during a moment.”

 

A. Carl Sagan

B. Carl Jung

C. Carl Sandburg

 

4. “Football combines the two worst features of American life: violence and committee meetings.”

 

A. Joe Namath

B. George Will

C. James Naismith

 

5. “If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people.”

 

A. Confucius

B. Ted Cruz

C. Ulysses S. Grant

 

6. “Wise people, though all laws were abolished, would lead the same life.”

 

A. Chris Christie

B. Aristophanes

C. Sir Edmund Hillary

 

7. “I feel so much the continual death of everything and everybody, and have so learned to reconcile myself to it, that the final and official end loses most of its impressiveness.”

 

A. George Santayana

B. Bruce Springsteen

C. Gerald Ford

 

8. “You can say any foolish thing to a dog, and the dog will give you a look that says, ‘My God, you’re right! I never would’ve thought of that!'”

 

A. Chiang Kai-shek

B. Dennis Mitchell

C. Dave Barry

 

9. “When the creative urge seizes one – at least, such is my experience – one become creative in all directions at once.”

 

A. Henry Ford

B. Henry Miller

C. Henry Cowell

 

10. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Roger Goodell

B. Friedrich Nietzsche

C. Gene Autry

 

 

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Action without study is fatal. Study without action is futile.”

~ Mary Ritter Beard, 1876-1958 was an American historian and women’s rights advocate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #315

*Quotation Quotient

  (Published April 7, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “I’m the big rubber clown doll you had as a kid, and every time you hit it, it bounces back. That’s me. The harder you hit me, the faster I come back up.”

A. Ronald McDonald

B. Bill Clinton

C. Tiger Woods

2. “Arithmetic is numbers you squeeze from your head to your hand

to your pencil to your paper till you get the answer.”

A. Carl Sandberg

B. Lou Gehrig

C. Albert Einstein

3. “Skeptical scrutiny is the means, in both science and religion, by which deep thoughts can be winnowed from deep nonsense.”

A. Carl Sagan

B. Billy Graham

C. Bob Costas

4. “Tomorrow is the mysterious, unknown guest.”

A. H. G. Wells

B. Norman Bates

C. Henry Wadsworth Longfellow

 5. “My grandmother was a very tough woman. She buried three husbands and two of them were just napping.

A. Piers Morgan

B. Eleanor Roosevelt

C. Rita Rudner

6. “Float like a butterfly, sting like a bee.”

A. John Belushi

B. Muhammad Ali

C. Mikhail Baryshnikov

7. “Freedom, well, that’s just some people talking. Your prison is walking through this world all alone.”

A. The Kinks

B. The Eagles

C. The Doors

8. “Baseball, it is said, is only a game. True. And the Grand Canyon is only a hole in Arizona. Not all holes, or games, are created equal.”

A. George Will

B. Paul Krugman

C. Vince Lombardi

 9. “What experience and history teaches us is that people and governments have never learned anything from history, or acted on principles deduced from it.”

A. George Lopez

B. George W. Bush

C. Georg Wilhelm Friedrich Hegel 

10. “Why should we take advice on sex from the Pope?  If he knows anything about it, he shouldn’t.”

A. Samuel Alito

B. George Bernard Shaw

C. Ricky Ricardo

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows.” – Doug Larson

 (Larson, b. 1926, was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #230

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If we were to care about every person suffering on this planet, life would shut down.” – David Shore

 (Shore created, and wrote many of the episodes of the TV series House, starring Hugh Laurie as Dr. Gregory House.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations