What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”


A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra


2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”


A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari


3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”


A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy


4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”


A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy


5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”


A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett


6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”


A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells


7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”


A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln


8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”


A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus


9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”


A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)


10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”


A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush



Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s