Tag Archives: George H. W. Bush

What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”

 

A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra

 

2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”

 

A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari

 

3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

 

A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy

 

4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy

 

5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”

 

A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett

 

6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”

 

A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells

 

7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”

 

A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln

 

8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”

 

A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus

 

9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)

 

10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”

 

A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes