What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s