What’s Your QQ*? #414


(Interactive version published March 1, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)


1. “Break the monotony. Do something strange and extravagant!”


A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson


2. “Friendship is born at that moment when one man says to another: ‘What! You too? I thought that no one but myself . . .’”


A. C.S. Lewis

B. J.K. Rowling

C. R.J. Reynolds


3. “There’s only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I’ll get married again.”


A. Henry VIII

B. Clint Eastwood

C. Lady Gaga


4. “A government which robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”


A. Paul Simon

B. George Bernard Shaw

C. Charles Dickens


5. “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”


A. Mickey Mantle

B. John Kerry

C. Oscar Wilde


6. “War is an instrument entirely inefficient toward redressing wrong;

and multiplies, instead of indemnifying losses.”


A. Thomas Jefferson

B. Chris Kyle

C. Genghis Khan


7. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”


A. Henry Miller

B. Dennis Miller

C. Stephanie Miller


8. “Mass demand has been created almost entirely through

the development of advertising.”


A. Calvin Coolidge

B. Don Draper

C. Marco Polo


9. “Every man is guilty of all the good he did not do.”


A. Charles Manson

B. Voltaire

C. Alexander Hamilton


10. “There is a race between mankind and the universe. Mankind is trying to build bigger, better, faster, and more foolproof machines. The universe is trying to build bigger, better, and faster fools. So far the universe is winning.”


A. Stephen Hawking

B. Benedict Cumberbatch

C. Albert Einstein


Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “As novices, we think we’re entirely responsible for the way people treat us. I have long since learned that we are responsible only for the way we treat people.”- Rose Wilder Lane

 (Lane, 1886-1968, the daughter of Laura Ingalls Wilder, was a writer and libertarian theorist.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s