Tag Archives: O. Henry

What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?'”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #248

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If any man says he hates war more than I do, he better have a knife, that’s all I have to say.” –Jack Handey

 (The humorist’s “Deep Thoughts With Jack Handey” appeared frequently on “Saturday Night Live.”) 


Take Our Quiz!


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #245

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Every society honors its live conformists and its dead troublemakers.”

—Mignon McLaughlin

 (McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and writer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations