Tag Archives: Albert Schweitzer

What’s Your Quotation Quotient #445

Published October 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “We have all known the long loneliness and we have learned that the only solution is love and that love comes with community.”

 

A. Dorothy Day

B. Dorothy Parker

C. Dorothy Gale

 

2. “Nothing is impossible. ‘Impossible’ just takes a few more phone calls.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Tom Cruise

C. Michael J. Fox

 

3. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight… the truly wise person is colorblind.”

 

A. Captain Kangaroo

B. Albert Schweitzer

C. Ho Chi Minh

 

4. “Please know that I am aware of the hazards. I want to do it because I want to do it. Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others.”

 

A. Hillary Clinton

B. Sally Struthers

C. Amelia Earhart

 

5. “Oh, the wild joys of living! the leaping from rock up to rock,/          The strong rending of boughs from the fir-tree, the cool silver shock/ Of the plunge in a pool’s living water.”

 

A. Robert Browning

B. John Steinbeck

C. George Washington

 

6. “A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing.”

 

A. Jimmy Fallon

B. Bob Barker

C. Oscar Wilde

 

7. “I was in group analysis when I was younger, ’cause I couldn’t afford private…I was captain of the latent paranoid softball team. We used to play all the neurotics on Sunday morning. Nailbiters against the bedwetters.”

 

A. Jesse Ventura

B. Woody Allen

C. Carl Jung

 

8. “The bigger the information media, the less courage and freedom they allow. Bigness means weakness.”

 

A. Rupert Murdoch

B. Eric Sevareid

C. Lester Holt

 

9. “I want nothing to do with any religion concerned with keeping the masses satisfied to live in hunger, filth, and ignorance.”

 

A. Jawaharlal Nehru

B. Kim Jong-un

C. Richard Nixon

 

10. “There are in fact two things, science and opinion; the former begets knowledge, the latter ignorance.”

 

A. Bill O’Reilly

B. Alexander Graham Bell

C. Hippocrates

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“When I hear somebody sigh, ‘Life is hard,’ I am always tempted to ask, ‘Compared to what.’”

 – Sydney J. Harris, 1917-1986, was an American journalist who wrote a syndicated column for two Chicago newspapers.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotations, quotation quiz, quotes, quotation quotient, quote quiz

What’s Your QQ*? #330

*Quotation Quotient

  (Published July 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Human beings are chimpanzees who get crazy drunk on power.”  

A. Al Capone

B. Kurt Vonnegut

C. Charlton Heston

2. “Idealism is fine, but as it approaches reality the cost becomes prohibitive.”

A. Mahatma Gandhi

B. Norman Rockwell

C. William F. Buckley, Jr.

3. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Click and Clack

B. Alistair Cooke

C. Dilbert

4. “The right to do something does not mean that doing it is right.”

A. Anthony Weiner

B. William Safire

C. Diana Ross

5. “Beautiful dreamer, wake unto me,/ Starlight and dewdrops are waiting for thee;/ Sounds of the rude world heard in the day,/ Lulled by the moonlight have all passed away.”

A. Stephen Foster

B. Stephen Colbert

C. Stephen King

6. “I think, at a child’s birth, if a mother could ask a fairy godmother to endow it with the most useful gift, that gift would be curiosity.”

A. Elaine Benes

B. Curious George

C. Eleanor Roosevelt

7. “One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one’s work is terribly important.”

A. Bertrand Russell

B. Pope Francis

C. Ty Cobb

8. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the walk before it stops snowing.”

A. Phyllis Diller

B. Henri de Toulouse-Lautrec

C. Martha Stewart

9. “Strike an average between what a woman thinks of her husband a month before she marries him and what she thinks of him a year afterward, and you will have the truth about him.” 

A. Kate Middleton

B. Adlai Stevenson

C. H.L. Mencken

10. “The tragedy of life is not that we die, but is rather, what dies inside a man while he lives.”

A. John Travolta

B. Henry Ford

C. Albert Schweitzer

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top.” – Edward Abbey

(Abbey, 1927-1989, wrote “The Monkey Wrench Gang” and other   radical environmental books.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #275

Published July 1, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“He who is not liberal with what he has, does but deceive himself when he thinks he would be liberal if he had more.” – William S. Plumer

 (Rev. Plumer, 1802-1880, was a Presbyterian minister and writer.)

 



 


2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations, quotes