Tag Archives: Alistair Cooke

What’s Your QQ*? #351

*Quotation Quotient

  (Published December 15, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The one important thing I have learned over the years is the difference between taking one’s work seriously and taking one’s self seriously. The first is imperative and the second is disastrous.”

A. Margot Fonteyn

B. Bozo the Clown

C. Aristotle

 

2. “And the words of the prophets are written on the subway walls, and tenement halls, and whispered in the sounds of silence.”

A. Bruce Springsteen

B. Banksy

C. Paul Simon

 

3. “One of the advantages of being disorderly is that one is constantly making exciting discoveries.”

A. A. A. Milne

B. Christopher Lloyd

C. Ferdinand Magellan

 

4. “Whenever my mother talks to me, she begins the conversation as if we were already in the middle of an argument.”

A. Sasha Obama

B. Amy Tan

C. Bertrand Russell

 

5.  “Women are not in love with me but with the picture of me on the screen. I am merely the canvas on which women paint their dreams.”

A. Brad Pitt

B. John Goodman

C. Rudolph Valentino

 

6. “He that lieth down with dogs shall rise up with fleas.”

A. Benjamin Franklin

B. Bilbo Baggins

C. H. Norman Schwarzkopf   

 

7. “Usually, terrible things that are done with the excuse that progress requires them are not really progress at all, but just terrible things.”

A. Russell Brand

B. Russell Crowe

C. Russell Baker

 

8. “One good thing about music, when it hits you, you feel no pain.”

A. Bob Marley

B. Johann Sebastian Bach

C. Lawrence Welk

 

9. “If you would be a real seeker after truth, it is necessary that at least once in your life you doubt, as far as possible, all things.”

A. Kobe Bryant

B. Rene Descartes

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Ringo Starr

B. Alistair Cooke

C. George Armstrong Custer

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “If more politicians in this country were thinking about the next generation instead of the next election, it might be better for the United States and the world.” – Claude Pepper

 (Pepper, 1900-1989, served more than four decades as a Democratic Senator and Representative from Florida.)

 

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #330

*Quotation Quotient

  (Published July 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Human beings are chimpanzees who get crazy drunk on power.”  

A. Al Capone

B. Kurt Vonnegut

C. Charlton Heston

2. “Idealism is fine, but as it approaches reality the cost becomes prohibitive.”

A. Mahatma Gandhi

B. Norman Rockwell

C. William F. Buckley, Jr.

3. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Click and Clack

B. Alistair Cooke

C. Dilbert

4. “The right to do something does not mean that doing it is right.”

A. Anthony Weiner

B. William Safire

C. Diana Ross

5. “Beautiful dreamer, wake unto me,/ Starlight and dewdrops are waiting for thee;/ Sounds of the rude world heard in the day,/ Lulled by the moonlight have all passed away.”

A. Stephen Foster

B. Stephen Colbert

C. Stephen King

6. “I think, at a child’s birth, if a mother could ask a fairy godmother to endow it with the most useful gift, that gift would be curiosity.”

A. Elaine Benes

B. Curious George

C. Eleanor Roosevelt

7. “One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one’s work is terribly important.”

A. Bertrand Russell

B. Pope Francis

C. Ty Cobb

8. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the walk before it stops snowing.”

A. Phyllis Diller

B. Henri de Toulouse-Lautrec

C. Martha Stewart

9. “Strike an average between what a woman thinks of her husband a month before she marries him and what she thinks of him a year afterward, and you will have the truth about him.” 

A. Kate Middleton

B. Adlai Stevenson

C. H.L. Mencken

10. “The tragedy of life is not that we die, but is rather, what dies inside a man while he lives.”

A. John Travolta

B. Henry Ford

C. Albert Schweitzer

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top.” – Edward Abbey

(Abbey, 1927-1989, wrote “The Monkey Wrench Gang” and other   radical environmental books.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?