What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper


 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s