Tag Archives: Aesop

What’s Your QQ*? #391

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Our doubts are traitors,/  and make us lose the good we oft might win,/ by fearing to attempt.”

 

A. Leonard Cohen

B. Tom Hanks

C. William Shakespeare

 

2. “The function of education is to teach one to think intensively and to think critically. Intelligence plus character – that is the goal of true education.”

 

A. Thomas Edison

B. Gabe Kotter

C. Martin Luther King, Jr.

 

3. “The true, strong, and sound mind is the mind that can embrace equally great things and small.”

 

A. Samuel Johnson

B. Lyndon Johnson

C. Dwayne Johnson

 

4. “It is easy to be brave from a safe distance.”

 

A. Hercules

B. Pharrell

C. Aesop

 

5. “A man may be a fool and not know it, but not if he is married.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. H.L. Mencken

C. John Kerry

 

6. “The horror of wedlock, the most appalling, the most loathsome of all the bonds humankind has devised for its own discomfort and degradation.”

 

A. Marquis de Sade

B. Bill Mahr

C. Mamie Eisenhower

 

7. “Love and marriage, love and marriage/ Go together like a horse and carriage/ This I tell you brother/ You can’t have one without the other.”

 

A. Bob Marley

B. Sammy Cahn

C. Johnny Cash

 

8. “People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it.”

 

A. George Clooney

B. George Harrison

C. George Bernard Shaw

 

9. “It is the habit of mankind to mistake familiarity for accurate knowledge.”

 

A. Jim Rockford

B. John Stuart Mill

C. Hippocrates

 

10. “I stand for the square deal. But when I say that I am for a square deal, I mean not merely that I stand for fair play under the present rules of the game, but that I stand for having the rules changed so as to work for a more substantial equality of opportunity and of reward for equally good service.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin D. Roosevelt

C. Abraham Lincoln

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We hate some persons because we do not know them; and we will not know them because we hate them.” ― Charles Caleb Colton

 (Colton, 1780-1892, was an English cleric and writer.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #355

*Quotation Quotient

  (Published January 12, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Excess on occasion is exhilarating. It prevents moderation from acquiring the deadening effect of a habit.”

A. W. Somerset Maugham

B. Queen Elizabeth II

C. Alexander Hamilton

 

2. “A leader who doesn’t hesitate before he sends his nation into battle is not fit to be a leader.”

A. Rufus T. Firefly

B. George W. Bush

C. Golda Meir

 

3. “How inimitably graceful children are in general before they learn to dance!”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Ellen DeGeneres

C. Chou En-lai

 

4. “The best thing about animals is they don’t talk much”

A. Dr. Dolittle

B. Thornton Wilder

C. Mufasa

 

5. “One Ring to rule them all, One Ring to find them,/ One Ring to bring them all and in the darkness bind them/ In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

A. L. Frank Baum

B. Lewis Carroll

C. J.R.R. Tolkien

 

6. “Familiarity breeds contempt.”

A. Aesop

B. Spartacus

C. Adele

 

7. “Familiarity breeds contempt – and children.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Forrest Gump

 

8. “I have found that failure is a far better teacher than success.”

A. Bernard Baruch

B. Lester Maddox

C. Matt Lauer

 

9. “Mad Dogs & Englishmen/ Go out in the midday sun.”

A. Noel Coward

B. Winston Churchill

C. Camilla Parker Bowles

 

10. “Be yourself; everyone else is already taken.”

A. Oscar the Grouch

B. Oscar Wilde

C. Oscar Robertson

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The generous heart should scorn a pleasure which gives others pain.” – James Thomson

 (Thomson, 1700-1748, was a Scottish poet and playwright.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #275

Published July 1, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“He who is not liberal with what he has, does but deceive himself when he thinks he would be liberal if he had more.” – William S. Plumer

 (Rev. Plumer, 1802-1880, was a Presbyterian minister and writer.)

 



 


2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations, quotes