Tag Archives: William Congreve

What’s Your QQ*? #387

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 24, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.”

 

A. Dr. Benjamin Spock

B. Jackie Gleason

C. Mark Twain

 

2. “As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed.”

 

A. Rick Perry

B. Vincent Van Gogh

C. Michael DeBakey

 

3. “May your choices reflect your hopes, not your fears.”

 

A. Richard Nixon

B. Eric Clapton

C. Nelson Mandela

 

4. “When I was in England I experimented with marijuana a time or two, and I didn’t like it. I didn’t inhale.”

 

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Ronald Reagan

 

 5. “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

 

A. Ted Cruz

B. George Orwell

C. Ralph Nader

 

6. “A successful man is one who can lay a firm foundation with the bricks others have thrown at him.”

 

A. David Brinkley

B. Aristotle

C. Mick Jagger

 

7. “Women who seek to be equal with men lack ambition.”

 

A. King Abdullah of Saudi Arabia

B. George Washington

C. Timothy Leary

 

8. “The secret to staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

 

A. Bruno Mars

B. Lucille Ball

C. Juan Ponce de León

 

9. “Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!”

 

A. Audrey Hepburn

B. Wyatt Earp

C. Benjamin Franklin

 

10. “If you could kick the person in the pants responsible for most of your trouble, you wouldn’t sit for a month.”

 

A. Socrates

B. Eddie Munster

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Heaven has no rage like love to hatred turned/ Nor hell a fury like a woman scorned.” – William Congreve

(Congreve, 1670-1729, was an English poet and dramatist best known for his comic plays.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?