What’s Your Quotation Quotient #445

Published October 11, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “We have all known the long loneliness and we have learned that the only solution is love and that love comes with community.”


A. Dorothy Day

B. Dorothy Parker

C. Dorothy Gale


2. “Nothing is impossible. ‘Impossible’ just takes a few more phone calls.”


A. Benjamin Franklin

B. Tom Cruise

C. Michael J. Fox


3. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight… the truly wise person is colorblind.”


A. Captain Kangaroo

B. Albert Schweitzer

C. Ho Chi Minh


4. “Please know that I am aware of the hazards. I want to do it because I want to do it. Women must try to do things as men have tried. When they fail, their failure must be a challenge to others.”


A. Hillary Clinton

B. Sally Struthers

C. Amelia Earhart


5. “Oh, the wild joys of living! the leaping from rock up to rock,/          The strong rending of boughs from the fir-tree, the cool silver shock/ Of the plunge in a pool’s living water.”


A. Robert Browning

B. John Steinbeck

C. George Washington


6. “A cynic is a man who knows the price of everything, and the value of nothing.”


A. Jimmy Fallon

B. Bob Barker

C. Oscar Wilde


7. “I was in group analysis when I was younger, ’cause I couldn’t afford private…I was captain of the latent paranoid softball team. We used to play all the neurotics on Sunday morning. Nailbiters against the bedwetters.”


A. Jesse Ventura

B. Woody Allen

C. Carl Jung


8. “The bigger the information media, the less courage and freedom they allow. Bigness means weakness.”


A. Rupert Murdoch

B. Eric Sevareid

C. Lester Holt


9. “I want nothing to do with any religion concerned with keeping the masses satisfied to live in hunger, filth, and ignorance.”


A. Jawaharlal Nehru

B. Kim Jong-un

C. Richard Nixon


10. “There are in fact two things, science and opinion; the former begets knowledge, the latter ignorance.”


A. Bill O’Reilly

B. Alexander Graham Bell

C. Hippocrates



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“When I hear somebody sigh, ‘Life is hard,’ I am always tempted to ask, ‘Compared to what.’”

 – Sydney J. Harris, 1917-1986, was an American journalist who wrote a syndicated column for two Chicago newspapers.









Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s