What’s Your QQ*? #330

*Quotation Quotient

  (Published July 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Human beings are chimpanzees who get crazy drunk on power.”  

A. Al Capone

B. Kurt Vonnegut

C. Charlton Heston

2. “Idealism is fine, but as it approaches reality the cost becomes prohibitive.”

A. Mahatma Gandhi

B. Norman Rockwell

C. William F. Buckley, Jr.

3. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Click and Clack

B. Alistair Cooke

C. Dilbert

4. “The right to do something does not mean that doing it is right.”

A. Anthony Weiner

B. William Safire

C. Diana Ross

5. “Beautiful dreamer, wake unto me,/ Starlight and dewdrops are waiting for thee;/ Sounds of the rude world heard in the day,/ Lulled by the moonlight have all passed away.”

A. Stephen Foster

B. Stephen Colbert

C. Stephen King

6. “I think, at a child’s birth, if a mother could ask a fairy godmother to endow it with the most useful gift, that gift would be curiosity.”

A. Elaine Benes

B. Curious George

C. Eleanor Roosevelt

7. “One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one’s work is terribly important.”

A. Bertrand Russell

B. Pope Francis

C. Ty Cobb

8. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the walk before it stops snowing.”

A. Phyllis Diller

B. Henri de Toulouse-Lautrec

C. Martha Stewart

9. “Strike an average between what a woman thinks of her husband a month before she marries him and what she thinks of him a year afterward, and you will have the truth about him.” 

A. Kate Middleton

B. Adlai Stevenson

C. H.L. Mencken

10. “The tragedy of life is not that we die, but is rather, what dies inside a man while he lives.”

A. John Travolta

B. Henry Ford

C. Albert Schweitzer


Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top.” – Edward Abbey

(Abbey, 1927-1989, wrote “The Monkey Wrench Gang” and other   radical environmental books.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s