Tag Archives: Upton Sinclair

What’s Your QQ*?” #335

*Quotation Quotient

  (Published August 25, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

 A. Sean Hannity

B. Donald Trump

C. Upton Sinclair

2. “There is one other reason for dressing well, namely that dogs respect it, and will not attack you in good clothes.”

A. Regis Philbin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Jay-Z

3. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

A. Clarence Darrow

B. Antoinette Tuff

C. James Madison

4. “We need to add to the three R’s, namely Reading, ‘Riting and ‘Rithmetic, a fourth–Responsibility.”

A. Herbert Hoover

B. J. Edgar Hoover

C. Margaret Hoover

5. “No nation is fit to sit in judgment upon any other nation.”

A. Walter Lippmann

B. Lindsey Graham

C. Woodrow Wilson

6. “Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend’s success.”

A. Edgar Cayce

B. Oscar Wilde

C. John F. Kennedy

7. “The course of true love never did run smooth.”

A. Leon Trotsky

B. William Shakespeare

C. Laura Ingalls Wilder

8. “Carpe diem.”

A. Horace

B. Horace Greeley

C. Horace Mann

9. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ginger Baker

B. Henry David Thoreau

C. Victor Hugo

10.  “Laws are sand, customs are rock. Laws can be evaded and punishment escaped but an openly transgressed custom brings sure punishment.”

A. Bob Filner

B. John Steinbeck

C. Mark Twain

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” – Gil Stern

 (Stern’s biography is unknown.)

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?